Det er jo ikke mennesker.

Disse psykisk syge individer. De både griner og græder indimellem, og har gode dage og dårlige dage. Nogen af dem kan gå rundt blandt andre, og nogen er utrygge ved andre. Men fælles for dem alle er 2 ting : De er psykisk syge, og de er ikke mennesker.

Det har været kendt længe at politikerne mente sådan, og at mange danskere vælger fårenes tilgang til tingene, de gør som de andre uden at tvivle.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/skadestuepatienter-og-psykisk-syge-skal-dele-ventevaerelse

Det der gør denne meddelelse anderledes er at denne gang Patientforeningen Danske Patienter, der blæser til fordommene. De ønsker ikke at psykiatriske patienter skal dele venteværelser med rigtige patienter.

“For de skadestuepatienter, der ikke er psykisk syge, kan det opleves utrygt, forklarer vicedirektør i Danske Patienter Annette Wandel til Jyllands-Posten.

– Når psykiatriske patienter henvender sig på skadestuen, er de jo ofte mentalt ude af balance og kan for eksempel være meget kede af det, vrede eller hallucinerende. Det kan skabe nogle situationer, der er både ubehagelige og uhyggelige – også for de andre patienter, siger hun.”

Ja, tænk….ligesom rigtige mennesker kan psykisk syge være kede af det, vrede eller hallucinerende. Det er skræmmende som psykisk syge bliver bedre og bedre til at forklæde sig som rigtige mennesker. Rigtige mennesker som har taget stoffer og hallucinerer, eller rigtige mennesker som sidder i venteværelset mens deres kære er ved at blive behandlet, og derfor er kede af det, eller rigtige mennesker som oplever frustrationer i forbindelse med behandling, og derfor er vrede. Tænk sig at de psykisk syge kan få sig selv til at opleve det samme.

Godt vi har patientforeningen Danske Patienter til at fortælle os hvordan de psykisk syge skal holdes isoleret fra rigtige mennesker.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.