Jalousi er modbydeligt.

Især når det går ud over sagesløse danskere der ufrivilligt bliver fanget i dramaet mellem Søren Svind og Ellen SpørgMere Nørby.

Hvem husker ikke de 696 spørgsmål Ellen SpørgMere sendte til Kulturministeriet som alle handlede om hvorfor andre museer kunne få støtte når nu hendes mors museum ikke kunne.

Idag er det så et højtspændt drama der udspiller sig for åbent tæppe i den danske regering. Hvem er dummest i denne uge? Søndag plejer at være en god dag at afgøre denne slags på, og med Søren Svinds udspil om straffe til medier lignede det en sikker vinder. Men Ellen SpørgMere blev jaloux over at hun ikke blev nævnt i pressen, og ville også være med. Hun vil nu skære i budgetterne hos landets uddannelsesinstitutioner. I mange år har det heddet sig at det er et uddannelsessystem i særklasse. Men nej, ikke længere, nu skal de spare 2% om året. Så er de jo gratis om 50 år, ifølge Venstre Logik.

“- Hvis vi sammenligner med landene omkring os, så er vi det land i OECD, der samlet set bruger mest på uddannelsesområdet.” Ja, det er nok det der gør at vi er et videnssamfund, Ellen. Det er nok derfor vi føler at det er et godt uddannelsessystem.

“- På universiteterne er udgifterne steget med 37 procent siden 2008. Og på ungdomsuddannelserne er tallet 27 procent i samme periode. Og nu siger vi, at ligesom resten af den offentlige sektor hvert år skal spare, så skal uddannelserne også kigge på, om man kan gøre tingene på en anden måde.”

Et enkelt stort spørgsmål, Ellen SpørgMere : Hvor meget skal Christiansborg/politikerne spare årligt på eget budget? Er det 2%? Eller er der ingen besparelser? En usling lader ting gå ud over andre. Et rigtigt dumt svin har, udover medlemsskab af Venstre, evnen til at fjerne fokus på at man ikke selv skal spare, men blot fremhæve at ‘det gør alle andre’.

“- Jeg er sikker på, at man ude på den enkelte institution kan finde ud af at organisere arbejdet på en måde, hvor det ikke går ud over kvaliteten, siger Ellen Trane Nørby.” Jaeh, og kunne man ikke det på Christiansborg? Modig journalist til at spørge om dette søges, da de fleste normalt begavede mennesker ikke lige har lyst til at sende 696 næsten ens spørgsmål til et ministerium for at spilde alle andres tid.

Dødt løb i denne uge, Ellen SpørgMere og Søren Svind er faktisk lige uduelige.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.