Hvornår er nok nok?

Hvis klynk var penge, ville Enhedslisten være danmarks rigeste parti. Det eneste de foretager sig for tiden er at være chokerede, overraskede og fornærmede over regeringen. Ikke at jeg ikke forstår dem, bevares. Men helt seriøst : Tomme politikere klynker mest. For lige nu er der kun en enkelt ting jeg er rimeligt sikker på : Skattereformen, der blev åbenbaret, bebudet og forkyndt i dag, er chokerende. Men når først EL har klynket lidt, vil de opdage at regeringen, som åbenbaret, bebudet og forkyndt, vil lave en aftale med venstre. Og så kommer der lidt mere klynk, og det er så det. Indtil næste aftale, selvfølgelig.

Søde lille Enhedsliste : Hvordan kan I forsvare at støtte denne regering? Indtil nu har det været fordi “alternativet var værre”, men hvis regeringen laver en aftale med venstre, så er alternativet ikke længere værre. Så er alternativet det samme, men I vil være i stand til at bevare selvrespekten. Når en regering kan få sig selv til at acceptere forkortelser i dagpengene og længere optjeningsret, mens de selv vedtager forringelser i efterlønnen, nedskæringer i kontanthjælpen, og nedskæringer i folkepensionen mens de sænker grænsen for topskatten, så er det ikke længere en rød regering. Hvordan kan I forsvare at støtte denne regering? Kom med et åbent, ærligt og velovervejet svar, og jeg vil overveje at betragte jer som seriøse politikere igen.

En enkelt betragtning til Thor Møgøre i anledning af at de kommende nedskæringer er ment som en motivation til at komme i arbejde : Når en politiker får 2 års eftervederlag, hvordan motiverer det denne person til at finde et nyt arbejde? Ville 3 måneders eftervederlag ikke motivere yderligere?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *