Den sunde fornuft

Jeg har lige siddet og lyttet til en, efter stemmen at dømme, sød ældre dames syn på sundhedsvæsenet. Og selvfølgelig skal de tykke og rygerne selv betale for behandlinger, de er jo selv ude om det. “De har jo valgt at sejle deres egen sø”, som hun sagde. Og jeg tror egentligt ikke at hun er så forskellig fra mange andre, selv om man kan chokeres over hendes komplette mangel på forståelse for at andre måske har det svært.

Jeg ihukommer en anden udtalelse, som drejer sig om et alvorligere emne end dette, men dog er udtalt ud fra et rimeligt sammenfaldende synspunkt. En tysk officer skrev hjem i 1942 eller 1943, fra Polen, jeg husker ikke hvem han var. Men han skrev at det var rigtigt at jøderne ikke var mennesker, den måde de levede på viste jo med al tydelighed at de var dyr. Han så ghettoen, hvor jøder var bragt sammen under helt umenneskelige forhold, og tænkte at når de valgte at leve sådan, så var de bare dyr. Jeg ved ikke om den søde ældre dame nævnt ovenfor kan se sammenhængen, men den er der i en vis grad.

Men, for at spare tid for vore politikere, som jo sandelig har travlt nok med at rage til sig mens de hakker på andre for dette, og finder besparelse efter besparelse der ikke påvirker dem selv, så har et par trofaste Alvinister fundet flere grupper af folk der ikke fortjener behandling på sygehusene, da deres lidelser er selvforskyldte.

  1. Folk der har kørt for stærkt, og som kører galt. En lille fartskriver i alle biler, så man kan se farten på ulykkestidspunktet, og så kan man lade dem ligge hvis de har kørt 1 km eller mere for stærkt i timen, for “de har jo valgt at sejle deres egen sø”.
  2. Folk der har drukket alkohol en time inden kørsel. Selv en minimal indtagelse af alkohol kan forsinke reaktionsevnen, så ved alkoholindtagelse skal de selvfølgelig ikke behandles, for “de har jo valgt at sejle deres egen sø”.
  3. Folk der generelt kommer til skade mens de er påvirket af alkohol. Alt er mere sikkert når man ikke er under indflydelse af alkohol, så de skal selvfølgelig heller ikke behandles, for “de har jo valgt at sejle deres egen sø”.
  4. Folk der kommer til skade med hovedet ved uheld på cykel. De må jo have valgt at køre uden cykelhjelm, eller med en dårlig cykelhjelm, så deres behandling er også droppet, for “de har jo valgt at sejle deres egen sø”.
  5. Folk der bliver kørt ned mens de krydser vejen hvor der ingen fodgængerovergang er, da det jo er meningen at man skal gå over ved disse. Deres behandling skal også droppes, for “de har jo valgt at sejle deres egen sø”.
  6. Sportsulykker for ikke-proffessionelle, da sport generelt tegner sig for et stort antal uheld og tilskadekomne hvert år. Folk kan jo nøjes med at gå op og ned at trapper for at få motion, så ved sports-skader skal al behandling naturligvis droppes, for “de har jo valgt at sejle deres egen sø”.
  7. Folk der kører galt mens de taler i mobiltelefon, også selv om de bruger håndfri sæt. De fleste undersøgelser viser at det er samtalen, ikke det at folk holder telefonen i hånden, der er skyld i uopmærksomheden, så de skal ikke behandles,  for “de har jo valgt at sejle deres egen sø”.
  8. Kvinder der får brystkræft. Brysterne er ikke nødvendige, da modermælkserstatning kan erhverves i alle velassorterede butikker. Hvis kvinder vælger at beholde deres bryster er det for pynt, og derfor skal de ikke behandles, for “de har jo valgt at sejle deres egen sø”.
  9. Folk hvis helbred tager skade fordi de drikker mere end sundhedsstyrelsens anbefalinger om antal genstande om ugen. De burde undersøge hvor meget der var usundt, så deres behandling skal koste, for “de har jo valgt at sejle deres egen sø”.
  10. Ofre for voldskriminalitet i de såkaldte ghettoer. De kender risikoen for at blive overfaldet, så de skulle være flyttet væk mens tid var. Når de ikke gør det skal de selv betale behandlingen, for “de har jo valgt at sejle deres egen sø”.
  11. Folk der brækker arme eller ben på grund af fald på is. Når det er vinter burde folk vide at det kan være glat, så de skal holde sig indendøre. Behandling skal ikke foretages, for “de har jo valgt at sejle deres egen sø”.
  12. Kvinder der bliver udsat for vold i ægteskabet. De har jo selv valgt deres ægtemand, og hvis de ikke forlader ham når han vil til at slå skal de ikke behandles på sygehuset, for “de har jo valgt at sejle deres egen sø”.
  13. Voldtægtsofre der ikke har været helt tildækket af klæde. Hvis de viser nogen former for hud tigger de nærmest selv om at blive voldtaget. Deres behandling skal være selvbetalt, for “de har jo valgt at sejle deres egen sø”.
  14. Bøsser, medlemmer af mosaisk trossamfund og andre grupper der ifølge rigspolitiets statistikker ofte udsættes for såkaldte hate-crimes. De kan jo bare konvertere eller skifte partner. Gør de ikke det, er de selv ude om at blive overfaldet og skal ikke have behandling af sundhedsvæsenet, for “de har jo valgt at sejle deres egen sø”.
  15. Enhver form for skade der kan relatere til narkotika. Det være sig overdosis, overfald i forbindelse med salg, eller skader fremkommet under påvirkning af narkotika. Disse skal ikke behandles på offentlige sygehuse, for “de har jo valgt at sejle deres egen sø”.

Man kan jo blive ved, når først kreativiteten er til stede. Hvis vore tapre politikere vælger at følge disse anbefalinger, så vil jeg ikke tøve med at påstå at vi sparer en hel del på budgetterne for sundhedsvæsenet, og derfor kan skære yderligere stillinger væk, og dermed øge besparelserne. Og så er politikernes løn reddet på målstregen, da det ikke bliver nødvendigt at spare der.

.

.

.

The recent poll I mentioned, about who gets to be treated in the danish healthscare, got a few Alvinists to do some brainstorming. Besides fat people and smokers, who else should be excluded from treatment through our public healthscare? A list was put together, and quite a lot of money can be saved if our politicians have the courage to use these ideas. I won’t translate them all, since they won’t work as well in countries without healthcare, but any time a politician needs help, we are here, ready with ideas.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.