Væmmelsens Pris

Der er lige kommet en nyhed ind på vores allesammens DR. 1000 borgere har stemt på regionernes topmøder, og spørgsmålet var “Hvor stor skal effekten af en behandling være, for at lægen efter din vurdering skal give den?”. 52% siger at der skal være “en begrænset sandsynlighed for helbredelse eller væsentlig livsforlængelse”, mens 26,1% siger at “der skal være stor sandsynlighed for helbredelse” for at man skal have behandling af sundhedsvæsenet.

Så 52% af disse (heldigvis ikke repræsentativt sammensatte borgere) 1000 væsener mener, at et par måneders livsforlængelse ikke er nok. Hvor ville jeg dog ønske at disse væsener (de er bestemt ikke værdige til at blive kaldt mennesker) blev syge, og havde en dag tilbage. Medmindre, selvfølgelig, at det offentlige ville bruge en stor sum på dem. Og så ville jeg gerne tage et billede af deres forurettede ansigt når de fik at vide at det kunne der ikke være tale om, det ville jo højest give dem 1 måned, og det var de bestemt ikke værd.

De 26.1%, derimod….Jeg ved ikke engang hvad jeg skal kalde dem, og det er ellers sjældent. Uhyggelige, nærmest. Forestil dig en situation med et ungt kærestepar som kører galt. Og begge brækker ryggen. Først skal de i respirator, dernæst vil de være bundet til en rullestol….Næ, ikke ifølge disse 26.1%, for der er ingen chance for helbredelse. Forestil jer en mand der redder 3 forældreløse børn og en hundehvalp ud fra et brændende hus, men lige da han får den sidste ud styrter huset sammen og han brækker ryggen. På sygehuset bliver de hurtigt klar over at manden vil være bundet til en rullestol resten af livet, så de stopper med det samme behandlingen da der ikke er udsigt til helbredelse, da han aldrig kommer til at gå igen.

Så disse 26.1% har lige erklæret at sådanne folk ikke er mennesker, men udgifter. Jeg tror ikke man på nogen måde kan synke lavere indenfor medfølelse med andre (eller mangel på samme), og jeg er faktisk helt overbevist om at 99% af disse 26.1% ikke forestiller sig konsekvensen af hvad de har stemt. De tror sikkert nok de har stemt på hvor dyr medicin man giver til døende, men det er ikke det spørgsmål der er blevet stillet. Jeg havde aldrig forestillet mig at jeg skulle væmmes over så stor en gruppe…..afskum, men det er lige lykkedes. Måtte I blive syge uden håb om helbredelse, og måtte lægen grine under hele samtalen hvor han forklarer jer at I skal dø, for I er ikke værd at behandle fordi man kun kan holde sygdommen i ave, ikke helbrede. Forestil jer hvor mange HIV smittede der igen skal dø, for behandlingen helbreder ikke.

Folk der har samme holdning som de 26.1% ovenfor : I bør bladre forbi denne side. I skal faktisk aldrig nogensinde komme herind igen. Jeg væmmes over jer, og jeg håber I bliver alvorligt syge. Og I har ikke forstået noget som helst af ordene medfølelse og medmenneskelighed. Skam jer.

Som prikken over i’et så mener 21,4% at folk der er i arbejde eller jobsøgende skal have behandling først. Fy for pokker for en indstilling. “Desværre, hr, du er gammel, så du kommer til når der ikke er andre syge”. “Desværre, frue, du var handicappet i forvejen, så den kræftbyld er ikke et reelt problem for samfundet”. Jeg ville ønske folk ville overveje de yderste konsekvenser af deres meninger når de skal tage stilling til disse ting, men sund fornuft er ikke en fremherskende dyd i disse dage.

.

.

.

A poll has just been published. This is mainly in regards to danish healthcare (or lack thereof), so I’ll just make a short resume. When asked how large an effect any given medical treatment should be before a doctor should perform it, 52% answered that it had to be with a limited guarantee for curing, or a substantial prolonging of the life of the patient, while another 26.1% answered that any treatment had to be given if there was a large chance of curing the disease….I am so ashamed, and I lack words. Imagine a man who breaks his back while saving 4 orphans in a fire. He breaks his back during the rescue, and will be bound to a wheelchair afterwards. But no, because according to the 26.1%, he shouldn’t even be offered any treatment, since he can’t be cured!

I sincerily hope that people haven’t really thought the consequences of their choices here through, because otherwise we have 26.1% of the people (on average) who aren’t humans, but pure scumbags. That is scary.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.