Sæt alle kræfter ind!

Med et muligt valg der nærmer sig er det på tide at venstre tager sig af de rigtige problemer i det danske samfund. På tide at de kaster fløjlshandskerne, og behandler alle problemer som de behandlede den vigtige 2025 pakke….Problemerne udsættes, for når man ikke gør noget som helst ved dem kan ingen komme og sige at man gør noget dårligt eller forkert.

Men uden rigtige problemer, hvad kan man så gøre for at virke beslutsomme og som om man er et parti man skal tage seriøst, selvom den plan man lige har kaldt essentiel og vigtig droppes? Man tager sig selvfølgelig af Pengemaskinen, den onde fartkontrol.

De 100 fotovogne er nemlig en pengemaskine. De bliver primært sat op hvor de kan blitze mange, ikke de steder hvor der forekommer mange ulykker. Utroligt, at det er et problem at bekæmpelse af kriminalitet forekommer hvor samme kriminalitet er udbredt, men det er vist den generelle holdning hos kriminelle i denne sammenhæng, det være sig fartidioter og politikere. Sæt alle kræfter ind, vi skal stoppe denne urimelige og hæslige hetz mod folk der kan lide at køre for stærkt, og som pisser på andres sikkerhed. Højere hastighed betyder jo bedre kontrol over bilen og færre ulykker, viser alle politiker-studier.

“- Fotovognene er blevet den pengemaskine, som vi frygtede, det ville blive, siger de konservatives transportordfører, Rasmus Jarlov.”, skriver DR. Rasmus undlader dog at fortælle hvordan det kan være en pengemaskine, når den nu ikke opkræver penge fra de folk der kan finde ud af at overholde loven. Det gamle (og snart glemte) lov-og-orden parti, de Konservative, har glemt at de engang gik ind for lov og orden, og nu istedet satser på popularitet gennem manglende håndhævelse af lovene.

“- Vi skal have nedbragt antallet af fotovogne, fastslog Hans Christian Schmidt.” Det var dengang Venstre havde vundet regeringsmagten. Hvorfor antallet skulle nedbringes undlod man venligst at forklare. Udover den altid gældende “Det er en pengemaskine”. Det må være fordi venstre ved noget andre ikke ved. For eksempel at nogle bil-modeller har indbygget fart-forøger, som øger farten uden chaufførens vilje, derfor er det urimeligt at give disse stakkels folk bøder for ikke at forstå færdselsloven.

“Både Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og De Konservative ønsker at erstatte en række af de mobile fotovognene med såkaldte stærekasser, der bliver fastmonteret ved farlige vejstræk, som bilisterne kender på forhånd. Det vil få bilisterne til at lette på speederen til gavn for trafiksikkeheden, mener de.” Men hvad så med de steder hvor stærekasserne ikke er sat op? Ifølge Liberal Saxo Bank er det intet problem, for når folk kører pænt hvor de fastmonterede kameraer er, så vil de køre pænt resten af vejen. Det er i det mindste det Saxo Bank siger, og hvad Saxo Bank siger er altid det rigtige.

Regeringen og dens krykker kan mene alt det de vil, det er endnu et frit land vi lever i. Men hvordan man nogensinde kan brokke sig over at der er fartkontroller der forsøger at motivere folk til at køre pænt, og at de står hvor de kan fange folk der ikke forstår at andres sikkerhed er vigtig, er en evig gåde.

Er det et problem at pistol-bevæbnede mænd (og damer) sniger sig ind i biler rundt omkring og truer med at skyde chaufføren medmindre han kører for stærkt? Er det et problem at få sænket farten rundt omkring fordi højere fart betyder færre ulykker og mindre skade i tilfælde af ulykker?

Jeg ved det har været nævnt før, jeg ved de fleste med en lille smule omløb i hovedet er enige (det vil sige Alvinister), men : Hvis man erstatter mobil fartkontrol med fastmonterede stærekasser, hvad er dokumentationen for at det forbedrer trafiksikkerheden? At forøge kontrollen ved at opsætte stærekasser, fint nok. Men at erstatte fotovognene med stærekasser? Det kræver vist en politiker hvis man vil se logikken der.

Som prikken over i’et : De trafikforskere der har udtalt sig er enige med Sund Fornuft. Ikke overraskende er Karsten Lauritzen, Venstres kedeligste mand, en smule uenig, da han aldrig har befundet sig på samme side som Sund Fornuft i nogen som helst diskussion.

“- Det må (indsæt navn på enhver trafikforsker der har udtalt sig) gerne mene. Jeg afventer og ser, hvad der står i den rapport, der kommer på bordet om et par uger, og så tager vi en politisk drøftelse”. For ekspertudtalelser ved venstre nemlig godt er smagsdommeri af værste skuffe, ligesom Sund Fornuft godt ved at venstre ikke evner ret meget andet end at skuffe.

Alle citater anvendt ovenfor er fra DR’s hjemmeside.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.