Er Vand for vådt?

Dagens lille smil kommer fra noget så u-komisk som BT. Der har gennem tiderne været megen debat omkring hvordan spørgsmål stilles, blandt andet til meningsmålinger og lignende. For eksempel ville Anders Fogh nok score over gennemsnittet hvis man blev bedt om at vurdere ham som statsleder, sammenlignet med Helle Thorning, Idi Amin og Kim Jong-Il. Ikke at han sandsynligvis ville score højest eller næsthøjest, men det er et spørgsmål der er lavet med det formål at kunne gå ud og sige “Anders Fogh er ikke dårligst”. Det må jo i sig selv være nyt at prøve, men man kunne godt sige at spørgsmålet var en smule farvet eller lavet som en sammenligning mellem æbler og pærer.

På BT’s hjemmeside er der et spørgsmål om, hvorvidt Lars Lokke er for usynlig som leder af oppositionen. Og svarmulighederne er ja eller nej. Det er igen et af disse farvede spørgsmål, må man konstatere. Omend de fleste vil mene at han er meget usynlig som leder af oppositionen, er det nok de færreste der vil synes han er -for- usynlig, for folk som Lars Lokke kan næsten ikke blive usynlige nok. Det lille ord i spørgsmålet, “for”, er det der farver spørgsmålet. Er han usynlig som leder af oppositionen? Ja, rungende ja. Er han for usynlig? Nej, nej, dyp ham dog i kvajeblæk og se om fejlen bliver rettet og han forsvinder. Derfor overskriften, som jeg har stor tillid til bliver et af BT’s kommende spørgsmål på deres hjemmeside.

Dagens knap så underholdende nyhed er så at der bliver ansat endnu en rådgiver for Gåsedronningen. Helle Thorning er….tydeligvis svær at rådgive. Eller rettere, hun er dum som en dør, og end ikke 100 rådgivere kan skjule dette. Hun lyver om sin skat, hun lyver om sin mands bosted, og end ikke regeringsgrundlaget (hvor stor provenu betalingsringen skulle give) har hun tilnærmelsesvist styr på. Men hvordan i alverden skal en rådgiver rette op på det? Var det ikke bedre at hyre en underviser, købe regelsættet “De Uskrevne Regler”  og “Simpel Logik for simple idioter”, samt anskaffe sig 10-12 tommetykke spanskrør? Hvis hun så får et dask af rang når hun ikke lærer noget, så er vi da fri for hende snart. Selvfølgelig kunne det være hun lærte noget, meeeeen….Det er lidt tvivlsomt.

Så vil nogen nok sige at det ville være ulovligt. At slå, altså. Ja, vel er det så. Men takket være vores Fantastiske Friis, Christian Friis Bach (jeg vil gerne tvivle på hvor mange der ved hvem denne mand er uden at slå det op først) er det ikke noget problem. Når lovovertrædelsen er sket, det være sig at slå Gåsedronningen eller lade en departementschef fuske med tal og undlade at informere Fantastiske Friis om regnskabsfusk, så er svaret bare “Jeg har fuld tillid til mit departement. Og jeg har fuld tillid til det ikke sker igen”. Hvilket betyder at han siger det er ok at bryde loven, bare man lover ikke at gøre det igen hvis det bliver opdaget. Kein hexerei.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *