Den Forsvundne Stolthed

Det har med stor sandsynlighed ikke undgået mange menneskers opmærksomhed at enkelte individer med specielle behov gerne vil have almindelige mennesker til at arbejde flere timer årligt. Det er noget der er rigtigt meget fremme i pressen, og noget vores såkaldte regering er meget optaget af.

Blæs på de problemer der er aktuelle idag. Blæs på at man gang på gang hører om børn der ikke kan få den hjælp de har behov for. Blæs på at der er ældre der kun kan få hjælp til at komme i bad hver tredje uge, og som skal leve i skidt og støv fordi de offentlige myndigheder ikke vil anerkende at robotstøvsugere ikke rengør ordentligt (sært nok er der stadigt ikke nogen rådhuse der har skiftet over til robotstøvsugere, på trods af hvor meget man burde kunne spare). Blæse være med at der mangler jobs, svaret er jo bare at skære i dagpenge perioden. Der er faktisk ufatteligt mange ting en ansvarlig regering kunne tage fat på – men der er meget langt til vi kan håbe på at få en ansvarlig regering.

Nej, vi skal arbejde mere. Det er lidt det samme som at sige at der skal fyres flere folk. For hver time vi arbejder ekstra om ugen skal omkring hver 38. ansatte fyres. Medmindre selvfølgelig at der kommer flere ordrer ind, men igen er dette et aktuelt problem regeringen undgår. Så kommer Pampernes Overhund, Harald Børsting, med sine mange millioner kroner og falske smil og siger at vi kigger på alle muligheder. Glemt er de udmeldinger hvor han rent faktisk var klar i mælet, nemlig at når efterlønnen blev beskåret som den gjorde, så havde lønmodtagerne ydet et offer, og de skulle ikke betale 2 gange. Mit gæt er at i løbet af en måned eller 2 vil han sige at lønmodtagerne ikke skal betale 4 gange.

Gåsedronningen sagde faktisk det samme. I denne her fantastiske valgkamp, hvor det bare var om at smøre tykt på (ikke, Carsten Hansen, som lovede at bevare akutfunktionen på Svendborg sygehus i store annoncer), lovede hun adskillige gange at lønmodtagerne ikke skulle betale 2 gange. Men igen, glemt er glemt, men se om ikke løfterne bliver næsten enslydende op til næste valg.

Og minsandten om ikke der er en klar udmelding fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA) idag. Hver evigt eneste gang der er noget der kan antyde et ultimatum fra en lønmodtager eller dennes organisation, så skriger DA skingert at det ikke er måden at forhandle på. Men nu er det jo DA der gør det, og så er situationen jo en helt anden. Hvis ikke arbejdstiden bliver øget via færre helligdage eller færre feriedage, så vil DA ikke deltage i forhandlingerne. Kom så ind i kampen, regering. Skynd jer dog at udtale noget af det sædvanlige ævl I slynger om jer med, og beklag offentligt at DA jo tydeligvis ikke er interesseret i trepartsforhandlingerne, og kom væk fra tidsrøveren “Mere Arbejdstid”. Det ender som betalingsringen, med et ynkeligt og aldrig forklaret tilbagetog fra jeres side.

Men som om det ikke var nok, så er det ikke DA’s eneste syge ide. Næ, der er ekstraordinært mange arbejdsløse i Danmark idag. Så næste genistreg fra DA er at kræve at arbejdstiden skal øges nu. Jørn Neergaard Larsen, mentalt underfrankeret klynker fra DA, vil have folk til at arbejde mere nu, ikke i løbet af nogen år eller  når der rent faktisk er mangel på arbejdskraft. Der er ikke nogen begrundelse, men mit gæt er netop den omtalte mentale underfrankering. Jørn Nederen kender ikke nogen ledige, så selvfølgelig er der arbejde nok. Det siger jo sig selv, når man nu er formand for DA.

Et prisværdigt svar fra LO og de andre pampere ville være at melde helt klart ud, for en gangs skyld. Mand jer op, husk hvem I engang påstod I repræsenterede, og sig helt klart, med stolthed i stemmen (hvis I husker hvordan man får stolthed frem i stemmen, selvfølgelig) at disse forhandlinger ikke vil blive til noget medmindre DA trækker sine 2 krav tilbage. Lad nu være med at logre med halen og konstant gøre som I får besked på som tamme rotter. Stå på egne ben, og vis at I for en sjælden gangs skyld er på samme side som manden på gaden, ham som sponsorerer jeres fede hyre og usandsynligt store pension.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *