Mere hyldest

Idag kan vi så fejre den næste i rækken over politikere, eller ‘skæve eksistenser’ som de retteligt bør kaldes, der hylder dumhed og grådighed. Det er igen Inger Støj, der som beskæftigelsesminister har overordnet ansvar for om kommuner må bruge private firmaer til at lukke for sygedagpenge hos syge folk.

Flere kommuner, blandt andet Randers, har lukket for folks sygedagpenge, men det er gjort af private aktører, Falck Healthcare, og det er ulovligt, det er kun kommunens folk der må ødelægge folks liv. Ankestyrelsen og beskæftigelsesankenævnet har begge underkendt proceduren, så der er vist ikke meget at diskutere.

Om det er godt eller skidt med en sådan afgørelse…Hmm, hvis det sparer penge er det jo godt. Men hvordan sparer de penge. Kommunen skulle betale løn til en socialrådgiver eller lignende for selv at gøre det. Nu skal de betale for den samme uddannelse hos Falsk HealthScare, og betale fortjeneste til Falck. Hvor er det lige besparelsen rammer? Jeg har aldrig fundet ud af det, men går indtil videre ud fra at det er konsulenterne hos Falck der får det mindre i løn.

Men kommunen kan gemme sig, og sige at det er et andet firma der har truffet afgørelsen, så en borger der havner i klemme kan rende rundt fra Herodes til Pilatus for at få svar. Og kommunen kan sørge for at skifte firma til opgaven hvis udbetalte sygedagpenge vokser konstant, hvilket kunne motivere til at lukke for kassen hos de svage der ikke kan protestere. Ikke en særlig behagelig tanke. Men nok om normalt begavede folks modvilje mod privatiseringer.

Vi skal tilbage til Inger Støj, som nu skal komme med en udtalelse. Normalt er linselus som Inger Støj ikke til at lukke munden på. Som beskæftigelsesminister troede man mest at hun skulle fokusere på at øge beskæftigelsen, men hun kan udtale sig om næsten alt, med det samme, bare hun får sit navn ud i pressen. Men ikke i denne sag. Her hyldes dumhed og grådighed virkeligt. Dumhed, da en minister som med det samme får givet folk de penge de er berettiget til (og formår at fortælle historien med det rigtige spin til pressen) kan øge sin egen popularitet betragteligt. Og grådighed fordi regeringen jo ikke rigtigt kan tordne imod Randers kommune, da selvsamme regering bliver ved med at skrige på mere privatisering. Alt i alt, en skidt sag for Inger Støj og Falsk HealthScare, som viser at de ikke har helt samme interesser som de syge.

.

.

.

Todays little rant is again about danish politics. We seem to have been blessed with a lower-than-normal intelligence in our government, and since the norm in the government is quite low, this is actually a bit scary. A private company has been used to judge sick people : Whether or not they were really sick, whether or not they could get better, and hence whether or not they should have their ‘sick-money’, which the state pays in Denmark when you are sick for more than 14 days. This practise (private companies like Falck HealthCare) has been found illegal, yet the responsible minister for once has no comments. She is usually hard to keep away from any reporter anywhere, so this does seem a bit odd. And False HealthScare has shown their true colours, by aiding in breaking the law, and also refraining from any comments. So I choose to salute our Employment minister (the responsible one in this case) for her salutation of the new virtues, Stupidity and Greed.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.