Fantastisk nyt

Rasmus Jarlov er en fantastisk mand. Han er Konservativ, og ved hvad der er rigtigt og forkert. Derudover er han formand for Folketingets Uddannelsesudvalg. Det er et udvalg man ikke så ofte hører om, med mindre de skal have drejet besparelser over til at lyde som forbedringer eller uden reel effekt.

Denne gang er det kære udvalg ved at arbejde på en lovændring som gør taksterne for folk på ungdomsuddannelser op til 70% dyrere. “Det kommer ikke til at betyde noget som helst for passagertallet. Det, der betyder noget er en hurtig og effektiv kollektiv trafik”. Det er cirka 37.500 unge der bliver ramt, og i de flestes øjne er en 70% stigning da til at finde. Men ikke for Rasmus Jarlov. “Det er en stigning på 7-8 kr om dagen, procentstigningen er ikke relevant”. Ja, jeg vil faktisk postulere at de fleste folk vil finde procentstigningen vigtigst, men nu omgås jeg som regel normale borgere, ikke rige folk. For rige folk er begge dele vel ligegyldigt, både stigning i kroner og procentvis stigning. De tager som regel ikke offentlig transport alligevel.

Jeg kender ikke Rasmus Jarlov. Jeg har ikke noget ønske om at komme til at kende Rasmus Jarlov. Og jeg tvivler på at jeg kommer til at møde ham, jeg foretrækker at omgås anstændige folk. Og det makværk som uddannelsesudvalget er ved at lave, det er bare ikke anstændigt. Lille Rasmus, tænk lige på et enkelt lille spørgsmål : Ville det være ok for dig, din omgangskreds og dine ‘venner’ hvis prisen på rødvin steg med 70%? Ville det betyde noget for salget, og ville folk føle sig snydt? Du er en ung mand, Rasmus, og med din uddannelse (cand. merc. i anvendt økonomi og finansiering) burde du om nogen vide noget om penge.

Spørg dig selv om en lille ting mere : Vil en stigning på 70% af billetprisen kunne betyde problemer for studerende? Jeg mener, når nu du og dine ligesindede prædiker at flere unge skal starte på og færdiggøre en ungdomsuddannelse, føler du så helt ærligt at du hjælper dem med denne lovændring? Tag dog istedet den logiske konsekvens og læg 70% oveni brændstofpriserne så flere folk begynder at benytte offentlig transport. Men nej, det rammer jo nok vennerne.

Med al mulig mangel på respekt for Rasmus Jarlov, så må vi håbe at denne unge løve indenfor de Konservative ikke får ret meget at skulle have sagt i fremtiden, hans hidtidige ideer kan ikke siges at have imponeret.

.

.

.

A young lion from one of our ruling parties is working on a new law. A law that will ensure that students (at least half of them) will face an additional 70% price raise on all public transportation. This young lion, Rasmus Jarlov, should try living amongst the real humans, for whom a 70% raise is quite a lot. He even states that it doesn’t matter, what matters is whether or not the public transportation is fast and effective….Which would be nice, but I could find the money for that elsewhere than from the students who normally don’t have too much money in the first place.

A bright, and somewhat funny, idea would be to raise prices on wine by 70%. People like Rasmus Jarlov and his friends tend to have a quite high intake of red wine, though usually when the public pays for it. Or raising taxes on gasoline by 70%, to ensure more people would use public transportation. But again, this wouldn’t affect poor students, it would affect people who are more likely to vote for Rasmus Jarlov.

With all lack of respect to Rasmus Jarlov, we all hope and pray that he is healthy and never gets anything to say in politics again.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.