Hvem er Henrik Dyssell?

Selv DR mangler nyheder. Men i mangel af bedre kan man da holde mikrofonen for de stakkels erhvervsdrivende, som gerne vil have billigere arbejdskraft, og ansatte der går senere på pension.

https://www.dr.dk/nyheder/regionale/hovedstadsomraadet/mangel-paa-haandvaerkere-det-er-naermest-umuligt-finde

Dansk Byggeri har deres sædvanlige løsning. “- Man skal have kigget på reformerne på arbejdsmarkedet. Den bedste løsning ville være for eksempel at få seniorerne til at blive længere på arbejdsmarkedet og kigge på efterløn og pensionsreglerne”.

Den stakkels tømrermester, Henrik Dyssell, erklærer at han måske skal til at kigge efter udenlandske håndværkere.

Det ene spørgsmål DR mangler at stille : Hvor mange lærlinge har du, Henrik Dyssell? Og når man så leder lidt efter en tømrermester i Hellerup ved navn Henrik Dyssell, så bliver det sjovt. Eller trist. Eller mærkeligt. Alt afhængigt af øjnene der ser.

Hvad er Henrik Dyssells hjemmeside? Dyssell.aps? Busfirma og elfirma. Andre gæt? Henrik Dyssell er den eneste tømrermester i Danmark uden firma hjemmeside, og uden andre links så man kan finde ham. Hvordan han så kan have for mange ordrer må jo være den næste gåde, DR’s fantastiske reportere undersøger.

Hele artiklen er bygget på at give Dansk Byggeri en mulighed mere for at agitere for at hæve pensionsalderen eller gøre det nemmere at få udenlandsk arbejdskraft hertil.

Kritisk tilgang til nyhederne? Ikke hos DR, højrefløjens lakajer.

Så kan man så kigge efter Dyssells tømrervirksomhed andre steder. Han har forøvrigt været direktør i Dansk Byggeri København siden dannelsen af Dansk Byggeri. Men det er jo nok ikke derfor at Henrik Dyssell går i medierne med beskeder om at han ikke kan skaffe folk, så nu skal pensionsalderen hæves og man skal have nemmere ved at hente udenlandsk arbejdskraft.

Man kan så kigge videre. Henrik Dyssells virksomhed findes som en profil inde på håndværker.dk, men ikke mange andre steder.

https://www.håndværker.dk/profil/firma/dyssell-aps/17545

Det findes. Men igen, uden hjemmeside. Så kan man grave lidt mere. Hvad står der når man klikker på CVR nummeret? Ikke meget, men derfra kan man gå ind på Virk.dk og se mere. Og her bliver der anderledes….

Det er stiftet af Kim Sejr, folketingskandidat for Liberal Saxo Bank, håndværkernes bedste venner. Og af Weiyang Zhu, som mere er et anpartsselskab, og som ikke umiddelbart kan findes i Danmark.

Men på Virk.dk kan man også se regnskaberne. Og her er resultatet for 2017 nok lidt mindre end man skulle forvente for et selskab der må sige nej til ordrer fordi de har for travlt…11.517 kroner før skat. En halv kassedameløn. Og efter skat er resultatet svimlende 5399 kroner.

Dette firma er ikke et tømrerfirma. Jeg er i tvivl om firmaet eksisterer længere. Men heldigvis har Liberal Saxo Banks lakajer et villigt redskab hos DR.

Det tog mig cirka 30 minutter at lede efter en stakkels tømrermester, og finde en propagandamaskine som ville gøre Stephen Bannon stolt. Hos Liberal Saxo Bank, selvfølgelig.

Som DR’s motto burde være : Kritisk tilgang? Ikke hos os!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.