Venstres Kandidater : “Vi forstår ikke begrebet skat”.

Dagens nyhed er egentligt en smule overraskende. For nok er det vel de fleste bekendt at venstres kandidater, med Lars Lokke forrest, ikke er meget for at betale skat. Men derfra og til at indrømme at selve konceptet skat er fremmed for dem er noget af en holdningsændring. Ikke så meget at de ikke forstår skat, det er jo netop derfor en del af dem har svært ved at betale den, men at de ligefrem indrømmer det.

Det lyder lidt bagvendt, men ifølge kandidattesten på altinget.dk er der 6 ud af 56 venstre kandidater der ikke mener at det skal koste penge at gå til lægen, hvorimod 50 mener at det skal. Allerede her er der nok en lille misforståelse, da langt de fleste danskere betaler for at gå til lægen. Det hedder bare ikke ‘betaling for lægebesøg’, men ‘skat’. Ligesom vores skat går til skoler, veje, sygehuse, og desværre også til politikerlønninger.

” I foråret 2013 sagde Lars Løkke Rasmussen, at han gerne ville ’give lidt for at gå til min læge til et almindeligt rutinebesøg’.” (citat : B.T.) Dette er så den store nyhed, må man sige. Lars Lokke erklærer sig parat til at begynde at betale den skat han burde, så der er betalt for lægen. Eller, mere sandsynligt, vil han stadigt undslå sig almindelig skat, men kun betale enkelte små regninger for lægebesøg.

Jeg synes det er fantastisk at vores politikere, venstre især men sandelig også de andre partier, ikke har den fjerneste anelse om hvad de penge skat får ind rent faktisk går til. Og jeg synes det er en skræmmende udvikling at flertallet af venstres kandidater går ind for øget betaling for lægebesøg. Der kommer forslag om undtagelser for betalingen, der kommer forslag om en øvre grænse for betalinger. Men alt andet lige, så vil der på et tidspunkt være en person der vil lide mere skade eller dø, kun fordi denne person ikke havde råd til en læge. Hvorfor personen ikke havde råd kan der være mange grunde til, men det er en virkelighed disse kyniske grådige svin er nødt til at forholde sig til. Hvis de vil indføre øget brugerbetaling på sundhedsvæsenet, det være sig læger, hospitaler eller medicin, hvor mange skal så dø på grund af manglende penge før loven skal revideres, og hvad skal der ske med den person der skylder for sidste lægebesøg, og så atter får brug for lægehjælp? Skal vedkommende hjælpes, eller skal vedkommende have endnu en regning for at spilde lægens tid, og et gebyr for at betale for sent?

Jeg vover den påstand at disse 2 spørgsmål ikke vil blive besvaret af politikerne.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.