Den må vi ha’ endnu en gang.

Det er tyst. Natten er over os, fuldmånen skinner ned på fulde Lokke’s måne, og selv musene tør ikke røre sig. Eller rotterne, for den sags skyld. Endelig, tænker Lokke, endelig en mand som mig. Endelig et mandfolk der ikke lader sig stoppe af hverken loven eller almindelige hensyn til andre. Endelig et mandfolk der formår at vise verden at Lokke er en ganske almindelig gennemsnitsdansker, en af vor egne. Endelig et mandfolk der ikke lader sig kyse af hverken lov, jurister eller moral. Og Lokke’s øjne skinner. De skinner af glæde, og hver gang han lader øjnene glide hen over endnu en artikel om Søren Pampe’s gerninger og væsen, bryder han ud i sang. “Han er vel nok en guttermand, den må vi ha’ endnu en gang’. Selvfølgelig ville Lokke hellere synge ‘Drikke op ad åen’, men det mener hans politiske rådgiver er en dum ide. Så ordene er anderledes, men melodien er den samme.

Pampes seneste genistreg er at lovliggøre et ulovligt byggeri. Det er ikke så usædvanligt, mange politikere har hentet endnu flere stemmer på at lovgive med tilbagevirkende kraft så kammeraterne ikke kommer i klemme. Men denne gang har kommunens jurister sagt at det vil være ulovligt.

Heldigvis ved Pampe bedre. Jurister er jordens afskum, og den eneste grund til at hans kommune har ansat disse menneskelignende rotter er for at Pampe kan vise han ikke er bange for dem. Så selvfølgelig har Pampe ikke lyttet til deres råd. Almindelige mennesker der hyrer en jurist gør det normalt for at få deres råd om et emne de har en generel viden om, ellers kunne man ligeså godt hyre en socialdemokrat. Men ikke Pampe.

Nej, han lader hånt om disse juristers ord, for han er ikke forpligtet til at følge deres anvisninger på hvad der er lovligt og ulovligt. “-Ellers var der ingen grund til at vælge politikere. Så kunne vi lige så godt lade embedsværket køre det hele”, siger han til Jyllands-posten.

Jeg vil tillade mig at antage at han er kommet med samme svar de gange han er blevet taget i at køre for stærkt. På trods af en konservativ tradition er han ikke blevet taget i spritkørsel endnu, men det kommer nok. Når så betjenten stopper Pampe og spørger om han ikke er klar over hvor hurtigt man må køre på denne strækning, må svaret logisk vis være enten : “Jo, så hurtigt min bil kan køre, ellers kunne jeg lige så godt cykle”, eller “Det må jeg selv bestemme, hvis ingen brød loven kunne vi lige så godt lade betjentene blive hjemme”.

Jeg forstår godt hvorfor de konservative har valgt Pampe som ny fører. Han passer ind i flokken, og med han ved roret kan skibet få lov at gå ned på en ordentlig måde. Og da Lene Espersen blev spurgt om hun havde tillid til sin nye fører var svaret “Ja, selvfølgelig”. Senere, når det så går galt og partiet skal bruge ny formand igen, kan hun så sige at hun ikke svarede på det hun blev spurgt om, men på om hun glædede sig til sin næste ferie.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.