Nye Visioner

Bjarne Corydon er kommet med en erkendelse. Ikke at han er blå. Ikke at socialdemokraterne vistnok er et arbejderparti. Heller ikke at han ikke helt forstår rød politik. Nej, hans erkendelse er at man har fokuseret for meget på arbejdsudbuddet, og for lidt på produktiviteten.

Nu er jeg jo ikke nogen neutral observatør. Men politikerne i folketinget har i adskillige år fokuseret for lidt på produktivitet. Problemet er bare at den produktivitet Corydon omtaler ikke er politikernes produktivitet, men alle de andres.

Juni, juli og august. Sommerferie for politikerne. “Jamen, vi holder jo ikke bare fri, vi er rundt og møde vælgerne og arbejder i lokalområdet”. Hvordan vil Corydon fokusere på produktiviteten i disse måneder? Det bliver spændende at se.

Eftervederlag. De penge en politiker får (i op til 2 år) når vedkommende stopper, ‘fordi de ikke kan vide hvornår de ikke vælges igen’. Hvilket betyder at alle ‘almindelige’ lønmodtagere må formodes at blive beskyldt for udemærket at vide hvornår de skal opsiges, for de behøver kun et gennemsnit på 3 måneders varsel. Hvis en politiker får eftervederlag i et tidsrum må man da kunne forlange, i produktivitetsforøgelsens hellige navn, at selvsamme politiker foretager forefaldende arbejde på Christiansborg i samme tidsrum.

Jeg tillader mig at antage at alle visioner og ideer om produktivitet fra politikernes side er rent teoretiske, eftersom disse tiltag må formodes ikke at vedrøre dem, hverken nu eller i fremtiden.

 

Man kan også høre lidt om støvsugere i disse tider. En del kommuner, faktisk 66% af kommunerne, pålægger ældre at anskaffe sig en robotstøvsuger istedet for at få hjælp til rengøring. I den forbindelse ved jeg ikke noget om hvordan og hvor godt robotstøvsugere virker. Det jeg ved er, at de ikke fungerer godt nok. Hvis de gjorde, må man antage at 66% af landets rådhuse blev rengjort med robotstøvsugere, begrundet i besparelser. På et eller andet tidspunkt må der være nogle journalister med mod, mandshjerte og fantasi nok til at spørge disse kommuner hvorfor de ikke selv går forrest?

Er det fordi der er mange lokaler? Jamen støvsugeren er da en engangs-investering, så der må kunne komme besparelser ud af det på sigt. Jeg mangler at høre bare et enkelt argument for at ældre skal anskaffe sig en robotstøvsuger, som ikke kan anvendes som argument for at rådhusene skal anskaffe sig det samme.

Til sidst en lille reminder om den nylige kåring :

Kim ‘Bestikmignu’ Christiansen, fra Dansk Folkeparti, danmarks mest uærlige politiker og pt. den grådigste person i folketinget. Lad os nu se om ikke denne sag får lov til ligeså stille at dø ud, for han gør jo sikkert ikke noget andet end alle de andre gør, han blev bare afsløret. (se “Vi gør børn fortræd, 25/3 2013)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *