I disse for vort land…

De fleste kender sikkert fortsættelsen. I dag er dagen. I dag er dagen hvor der er kommet et nyt fjendebillede. I sidste uge var det de fede. Så var det psykisk syge. Så var det arbejdsløse. Nu er det lærerne.

Pudsigt nok falder angrebet overordentligt godt sammen med overenskomstforhandlingerne mellem KL og lærerne. Og i dag kan man læse om ældre lærere der har en seniorordning. Flere fridage, så de kan arbejde længere. Et gode som er skaffet gennem overenskomstforhandlinger, og som er et resultat af forbedringer. Men ikke længere. I dag er dagen hvor kommunerne siger Stop. Som i et kor hæver de stemmen til evangelisk harme, og siger at disse uretfærdigheder skal stoppe.

Det man så lige glemmer er, at det er forhandlet hjem som en del af en overenskomstforhandling. Det vil sige, hvis det er så uretfærdigt, så skulle KL måske ikke have sagt ja til det i sin tid, da det blev indført. Men så skulle lærerne bare have haft noget andet, som man så i dag ville trække frem som uretfærdigt.

Ja, det er da uretfærdigt. Så hamrende uretfærdigt at lærerne holder sig til overenskomster som KL selv har forhandlet på plads. Uretfærdigt at de skal have nogen former for goder som andre ikke har, bare for at skåne ældre medarbejdere lidt. Uretfærdigt at de skal have et gode som KL ikke selv har. Men det kunne da være sjovt at sammenligne lidt, hvis KL føler sig forbigået, vore politikere har jo enkelte goder som ikke er andre forundt.

Det der er fantastisk er hvordan man kan manipulere pressen konstant. Når noget skal spares væk, så glemmer man diskret at nævne at det er en aftale der, da den blev indført, var til gavn for begge parter. En aftale som alle var enige om, og som måske har betydet at lærerne fik denne senior ordning istedet for en lønstigning. Det eneste der er sikkert er at KL ikke kom efter en forhandling og sagde ‘Skal I ikke lige have en senior ordning også?’. Men så sender man pressemeddelelser ud, og sørger for at alle rigtigt kan høre hvor godt lærerne har det. Man sender en mand ud med udtalelser om at det er uretfærdigt, og at ikke mange andre har denne ordning. Men for en uge siden så KL frem til at forligsinstitutionen overtog forhandlingerne inden en lock-out, for derinde er der tavshedspligt. KL var nemlig trætte af at Anders Bondo ‘førte forhandlinger i pressen’.

Godt at KL’s mission idag ikke er at føre forhandling gennem pressen.

Jeg ville ønske at folk så en lille smule fremad, trods alt. I dag kan det godt være at man ser skævt til lærerne og deres seniorordning. Men tænk over det fag I selv er ansat i. Hvilke ordninger, som fuldt legalt er forhandlet gennem overenskomstforhandlinger, vil der blive peget på næste gang? Da I accepterede 3 feriefridage istedet for en større lønstigning, er det så fair at dette bliver, år senere, påpeget som værende uretfærdigt og skal fjernes? I får jo ikke den lønstigning som I undlod fordi I fik feriefridagene.

Det er da rigtigt at denne seniorordning med 26 ekstra fridage til ældre lærere ikke findes mange andre steder. Men skal man så fjerne den, eller indføre den andre steder? Tænk hvis alle over 60 fik 26 ekstra fridage om året, så unge kunne komme i arbejde? For hver 10 over 60 i arbejde blev der pludseligt skabt et nyt job til en arbejdsløs.

Verden er ikke så simpel, men KL opfører sig som små tarvelige svin i denne sammenhæng, og så længe jeg betaler deres løn burde de opføre sig bedre.

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *