Gyldne Tider

Penge. Guld. Mammon. Indtjening. Netto profit. Alle disse vidunderlige ord har erstattet ligegyldige og enddog afskyelige vendinger, som for eksempel Moral, samvittighed og anstændighed. En trist sandhed, men ikke desto mindre en sandhed.

Selvfølgelig skal man ikke foragte muligheder for at tjene penge. Men man kan dog godt tjene penge på forkerte måder. Rent hypotetisk, hvis du ser 4 rødder overfalde en gammel dame, og de beder dig om lige hurtigt at holde øje om der kommer nogen, så får du 20% af udbyttet….Det er da en indtjening, men ikke en rigtig måde at tjene penge på.

Jeg vil ikke gå så vidt som at kalde Tibet, eksempelvis, for en gammel dame. Men handlemåden fra den danske regering er meget sammenlignelig. For et år siden, da man sad i opposition, havde man en hel del kritik af Kina. Men igår, da muligheden var der, forstummede kritikken.

Det er meget muligt at det ikke ville bekymre Kina ret meget om Danmark mener at Hu Jintao er en diktator, og Kina’s handlinger i Tibet er brutale overgreb. Men ved at nævne det havde man dog holdt hovedet højt, og undgået at vise at hensynet til penge er vigtigere end hensynet til mennesker. Endnu en gang blev det vist hvorfor fornuftige mennesker skammer sig over vores regering.

En enkelt person især…Mogens Lykketoft, manden som var medforfatter til en kritisk bog om Kina…Manden som står fast, og holder moralen fast forankret i dagens gerninger, således at man kan se sig selv som et mandfolk og møde verden med rejst pande. Hov, vent, der er blevet blandet lidt noter sammen. For igår, da Mogens Lykkeprofit havde muligheden, måtte han efter mødet konstatere at “Der ikke var tid til at diskutere menneskerettigheder”. Man fornemmer næsten at hver gang Modige Mogens løftede en pegefinger, og med brysk mine kiggede Jintao i øjnene, rakte den lille kineser med de blodige hænder en lille kontrakt frem, der kunne indbringe Danmark endnu en slat penge. Og pludselig blev Modige Mogens hånd forvandlet fra en løftet pegefinger til en ivrig klam næve, der greb efter fortjenesten. Således, i dagens Danmark, håndterer man overgreb og diktatorer.

Som om det ikke var nok, blev en journalist arresteret for at hænge plakater op på et sted hvor Jintao forventedes at kunne se dem. Normalt skal politiet gribe ind overfor ulovligheder, men man må da antage at fremover vil der blive gået mere hårdhændet til værks overfor folk der hænger plakater op på steder som de ikke må. For hvis det kun var igår, i netop den beskrevne situation, at man greb til arrestation, så er det mistænkeligt tæt på et brud på vores grundlovssikrede ret til at ytre…..Hov, er de penge til mig? Fra Modige Mogens og politiet? Med venlig hilsen fra Jintao?

Vi må nu konstatere at de usle plakatopklæbere blev arresteret i 5 timer, men skulle have haft livstid på vand og brød. Og denne meningsændring har intet at gøre med den lille søde check der netop blev overrakt, for sådan ville en dansker, og især ikke en dansk regering, aldrig nogensinde anskue verden.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *