Senere tilbagetrækning

I modsætning til de fleste danskere var jeg helt for en senere tilbagetrækningsalder. Jeg var jo sikker på at det ikke ramte mig, men kun alle andre, og så er det jo nemt nok at synes om en form for nedskæring. Ligesom de folk der kan hæve eftervederlag i et par år efter at have siddet i folketinget, alle er ivrige efter at skære i dagpengeperioden. Det er altså sjovere når det kun er andre det går ud over.

Og jeg indrømmer : På trods af Gåsedronningen mente jeg jo egentligt at jeg kunne trække mig tidligt tilbage, for med en rød regering så måtte der da blive mindre at brokke sig over. Men nej….Jeg tog ikke bare fejl, jeg tog ligeså meget fejl som dem der mente at telefonen var et modelune og ikke værd at investere i. Trist, men sandt.

Topskatten skal sænkes. Er det rød politik nu? At lave nedskæringer overalt, forringe efterlønnen, acceptere forkortet dagpengeperiode, og bede alle om at yde mere….Og så vil man sænke topskatten? Jeg ved ikke helt hvornår definitionen på rød politik ændrede sig, men jeg skal da love for at den blev ændret. Er der en skrue løs i hovedet på S og SF, eller har de erkendt at borgerlig politik er kommet for at blive? At de vil sænke topskatten er da deres eget valg, men hvorfor søren kan S og SF så ikke melde ærligt ud og sige at de fra nu af slår sig sammen i et parti, kaldet Liberale Konservative? Og hvis de så mener at der er for meget arbejde forbundet med at være et stort parti, så kan de bare kopiere Lars Barfoeds arbejdsprogram, så skal det nok lette presset en hel del.

Helligdage skal afskaffes. Dette skal gøres for at skaffe penge til statskassen, og øge arbejdsudbuddet. Nu ved jeg godt at enkelte misundelige folk har påpeget at man kunne forkorte politikernes sommerferie, og dermed øge arbejdsudbuddet, men prøv nu lige at være lide seriøse. For det første er det i alles interesse at politikerne holder længst mulig ferie, da de laver rod hver gang de forsøger at arbejde. Desuden er der altså ikke meget arbejdskraft i dem, så at fjerne deres sommerferie for at øge arbejdsudbuddet giver lige så stor mængde ekstra arbejdskraft som at sige at alle ærlige psykiatere på Kolding sygehus skal arbejde 1 minut ekstra om året; begge ville give en øget mængde arbejdskraft på 1 minut årligt.

Er jeg virkeligt den eneste der er dybt forundret over det med helligdagene? Er det helt normalt at bruge så meget energi på at øge arbejdsudbuddet i en tid med høj arbejdsløshed? Samlet set, uagtet hvordan man end vender og drejer det, for hver 37 timer man øger arbejdsudbuddet ugentligt skal der fyres en person, medmindre virksomheden kan øge ordremængden. Det er ikke videnskab, det er simpel logik. Men istedet for at fokusere på de umiddelbare problemer vil vores ‘regering’ hellere spilde al deres tid med at løse problemer de forventer vil opstå i løbet af nogle år.

Det kender jeg godt. Hvis et vandrør springer her i huset kigger jeg også på om afløbene kan klare vandmængden, og hvis jeg er i tvivl skifter jeg afløbene. Ved lejlighed, når jeg er færdig med dette, vil jeg også kigge på det vandrør der sprang, og måske endda skifte det også.

Det er simpelthen dybt useriøst at spilde så meget tid på fremtidens mulige problemer og ignorere nutidens i den grad som regeringen gør. Og jeg tror da bestemt at mange af os husker Gåsedronningens ord om at arbejderne ikke skulle betale regningen 2 gange, så når efterlønnen blev forringet skulle vi ikke arbejde mere…Hvor skønt hvis hun ville melde klart ud hvorvidt dette stadigt var gældende eller ej.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *