Det er så uretfærdigt!

De stakkels ungarbejdere ved kassen i butikker, som lokkes til at bryde loven.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2024-09-22-statens-unge-kontrolkoebere-fanger-hver-tredje-butik-i-ulovligt-salg

“Kan jeg købe en pakke cigaretter” er jo en sætning nært forbundet med “Jeg tæver dig”, “Jeg forfører dig” og “Jeg forlanger det eller jeg tænder ild til butikken og dine sko”.

Medarbejdere er brudt sammen og sågar blevet hjemsendt fra deres arbejdsplads. Nogle ansatte har måttet gå til psykolog, fordi de er blevet taget, siger De Samvirkende Købmænds direktør, Jannick Nytoft, der mener, at “man skyder gråspurve med kanoner

Lige præcist! Og hvis jeg kører 150 på en landevej, er det så reelt min skyld? Er det ikke myndighederne der lokker, når jeg kender reglerne men der ingen fartbump er? Jeg kender mange som er brudt grædende sammen når de bliver afsløret i lovbrud, så skal vi ikke allesammen være enige om aldrig mere at håndhæve en lov, for de unge butiksansattes skyld? Hvis unge mennesker må gå til psykolog når de afsløres i lovbrud, så er problemet nok ikke loven.

Men er det ikke den rigtige løsning med denne fartkontrol…undskyld, disse børneagenter?

– Nej, for vi anerkender fuldt ud, at det er for stort et antal. Men vi har mange gange påpeget det supervåben, som der er, nemlig digital alderskontrol.

Med den metode vil man kunne se alderen på køberen igennem kortet.

Den formand skulle være komiker. Han mener at løsningen er et nyt kort hvor man kan se folks alder….sådan lidt ligesom et sundhedskort? Det kort man kan bestille fra man er 15, men som butikkerne alligevel aldrig spørger efter? Når de aldrig spørger om alder, hvorfor skulle det så hjælpe at få en nyt kort man kan ignorere?

Det ville klæde De Samvirkende Købmænd at træne unge i at overholde loven i stedet for at tude, hyle og skrige og påstå at de unge er uskyldige ofre. Et nyt kort løser intet, men at efterspørge det eksisterende vil løse en hel del. Og bruger den unge en andens kort er det ulovligt, men det straffes butikken ikke for.

Det ville nok også klæde De Samvirkende Købmænd at få en formand der kan opføre sig fornuftigt og intelligent.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.