En plads i de voksnes rækker.

Mester Heunicke kunne have været en parodi på en politiker. En mand der siger hvad folk vil høre, og gør det som han selv vil, ganske som de fleste andre. Sandhed er ikke af betydnng, men egen vinding og selvhævdelse er. Men istedet er han en tragedie. Stolt og højt proklamerede han sig selv for Havets Minister, men det virker som om det blot var for at se om det gav dobbelt minister løn. Havet har det i hvert fald ikke bedre efter at Mester Heunicke kom til.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/miljoeministeriet-anklages-magtfordrejning-har-hjulpet-cheminova-med-fortsat-kunne

Her er chancen. Grib den, og folk vil huske dig for det en minister bør huskes for. Handlekraft, redelighed (den med at huske dig for ærlighed er nok ikke længere mulig) og retskaffenhed. Der sker ting i dit ministerium som, dokumenteret på skrift, ikke må foregå. Gift udledes i havet. Lad nu, for en sjælden gangs skyld, være med at tøve, nedsætte kommissioner eller kræve uvildige undersøgelser. Gør noget! Hvis vi andre får noget der senere ikke viser sig at være lovgrundlag for at give os, skal vi aflevere det tilbage. Det er retskaffenhed. Det samme må gælde for virksomheder, får de en tilladelse der er givet forkert, så træk den tilbage.

Først stopper du den udledning. Det kan ikke gøres for hurtigt. Retssager og erstatninger kan vi se på senere, det kan løses, men havets død kan ikke løses. Og der er tydeligvis penge nok til erstatninger i statskassen.

Dernæst finder du de folk der har regnet baglæns. Det hele er dokumenteret, det skulle være simpelt for en politiker der vil kendes for sin redelighed. Find dem, fyr dem. De er ikke deres stilling værdig. Er du selv indblandet, så indrøm det før du går af.

Så kigger du på de tilladelser der findes for udledning af gift i havet, og går allesammen igennem. Stop dem, så udledningerne som minimum er renset -inden- de sendes ud i naturen. Det kan være dyrt, men det er ok.

Til sidst laver du en ny vejledning til dine ansatte, så de forhåbentligt ikke længere er i tvivl, nemlig miljøet først. Ja, vi mister måske et par arbejdspladser, men det er ok. For miljøet kommer først.

Så kan du stå tilbage som en redelig mand. Simpelt, ikke?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.