Dagens bedste ide.

Postloven skal ændres gevaldigt meget.

https://nyheder.tv2.dk/politik/2023-06-21-ny-aftale-paa-vej-vil-stoppe-postnord-samarbejde-og-fjerne-ret-til-privatomdeling

Fantastisk ide. I samme ombæring kan man se på om sygehuse, vandværker, ældrepleje og rådhusene skal privatiseres og igennem det samme. For hvem bruger post i dag? Vand? Sygehuse?

Sommerhusejere skal i stedet hente posten i et “centralt placeret brevkasseanlæg”, mens husejere i landzoner skal flytte postkassen ud til indkørslen fra offentlig vej eller privat fællesvej. ”

Fantastisk. I betragtning af at mange folk der har adresse i sommerhuse er ældre er det da en god ide. Det sørger for at de får motion!

Ifølge postloven skal den danske stat i dag sikre, at der omdeles post i hele landet. Det er den lov, der kaldes befordringspligten.

I dag ligger pligten hos Post Danmark – et datterselskab til PostNord.

Den er af flere omgange blevet forlænget midlertidigt, men er nu sat til at udløbe ved årsskiftet.

I stedet ønsker partierne nu – som udgangspunkt – at overlade det til markedet at levere landsdækkende postbetjening.

Genialt, det der. Og hvis ikke markedet vil, så er det da fordi taksten er for lav, og 180 kroner for et brev er vel ikke for meget? Og vil de ikke, så må man jo ændre loven, og det sker sandsynligvis indenfor 5 år efter at det opdages at breve ikke kan bringes ud.

I aftaleudkastet står, at udbuddet til netop ø-samfundene handler om at etablere “en fælles infrastruktur”, der skal være til rådighed for alle postvirksomheder.

Afhængigt af “lokale forhold” kan infrastrukturen bestå af brevkasseindlæg, postkasser og pakke-/nærbokse på øerne, men også “aflåste bokse på fastlandet”.

Så bliver det næsten ikke bedre. Er Bornholm et øsamfund? Er Fyn? Sjælland er vel teknisk set også, så skal loven sikre at Københavnere får post, omend de skal hente den i Aarhus?

I Dansk Erhverv tager fagchef Jakob Tietge godt imod aftaleudkastets indhold. Han mener, at markedet er “modent til at overlade forpligtelsen til at opretholde en passende postservice til markedet”.

– Det vil også fremme lysten til at investere i nye løsninger og services for kunderne hos alle virksomhederne. Derfor er det en rigtig god nyhed, at det nu ser ud til at blive en realitet, siger han.

Den nuværende lov er simpelthen en hæmsko for investeringer i nye løsninger og services? Det skal man vist være ansat hos Dansk Erhverv for at kunne se.

Kort fortalt : Besparelser, for folk skal søreme være digitale. Det er en fantastisk løsning, og på denne måde tvinger vi folk til at indse det geniale i digitaliseringen. Og private firmaer har altid, historisk set, været billigere og mange gange bedre end det offentlige indenfor alt. Se bare alle de fantastiske konkurser hos hjemmeplejen og den private og billige rengøring på kasernerne, eksempelvis.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.