Synsvinklen kan variere.

De fleste ærlige mennesker vil mene at man holder sit ord, og aftaler gælder uagtet om det er mundtligt eller skriftligt. Der er naturligvis andre, folk der mener uærlighed er en dyd og svage sjæle som mener en aftale kun er en aftale så længe det gavner dem. De sidstnævnte kategorier er alle domineret af kriminelle og politikere.

https://nyheder.tv2.dk/politik/2022-12-12-soeren-gade-og-ulrik-wilbek-bakker-op-om-ellemanns-loeftebrud

Soren Gade, manden der opnåede alt han havde planlagt da han var forsvarsminister og derfor gik af før tid, kan da ikke se et problem. Et ord er et ord så længe det er til gavn for den der gav sit ord. Ikke et sekund længere. Det er ikke et spørgsmål om hvorvidt det er ok at lyve. Det er et spørgsmål om hvad man får ud af det. Er Soren Gade uærlig? Ja, bestemt. Kan han bestikkes? Tydeligvis, det eneste han debatterer når sådanne tilfælde dukker op er prisen, ikke om det er forkert.

Soren ved allerede hvad slags formand han har.

“- Skal vi ind og have indflydelse på udviklingen i Danmark, kan man jo ikke starte et tillidsfuldt samarbejde med en advokatvurdering af statsministeren. Det er noget af det, der hedder prisen på grisen, siger han.

Uærlighed nævnes ikke en gang, men det vigtigste for Soren Gade (og andre politikere som ham, omend ordet og Sorens navn skrives med mest mulig foragt) er hvad man får for det. Intet andet!

– Så håber jeg jo, at Venstre kan have indflydelse på andre områder, så vi kan se os selv i spejlet og forklare Venstre-medlemmerne, hvorfor vi tog netop den position.

Løgnen har en pris, og er den god nok kan det da ikke være et problem for nogen. Talt som en ægte politiker.

Men der er flere som Soren Gade, især i Venstre. Martin Iversen fra Tønder deler holdningen til ærlighed.

– Vi skal have indflydelse nu. Og det, der interesserer folk, er ikke mink, men mangel på arbejdskraft, økonomi og sundhed, siger han.

Det strejfer ikke engang en “mand” som Iversen, og heller ikke Gade for den sags skyld, at det ikke er et spørgsmål om hvad man kan gennemføre, men om hvorvidt man kan blive set som en person man kan stole på. De fleste glemmer hurtigt, men det kan da blive morsomt at se Ellemann komme med valgløfter når den nye regering ryger i totterne på hinanden. Vil han så have en advokatundersøgelse?

Men Soren Gade er ikke færdig med sit spin.

– Det handler jo om et partis grundlæggende holdning om, at man skal ind og have indflydelse, og det får man altså bedst, hvis man er i regering – og næstbedst, hvis man er en form for støtteparti for en regering, understreger han.

Der er ikke antydningen af et problem ved at man ikke kan stole på det der siges af partiformanden. Får man indflydelse kan man pisse på alt og alle, det er indflydelsen der er det vigtige, ikke ærligheden.

Venstre ved man hvor man har, ude ved alle de dejlige ministerbiler. Og inspirationen til venstrefolkenes opførsel kan man jo mindes ved det pragtfulde citat “Jeg ændrede aftalen. Bed til at jeg ikke ændrer den yderligere“.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.