Mette Christophersen

Bemærk navnet. Og husk det. Længe. Og hvis du har små børn eller får det indenfor de næste 5-10 år, så tror jeg på at du vil huske navnet igen når de bliver voksne. Og bande. Meget længe. Denne dame, Projektleder i Region Syddanmark, for et projekt der går ud på at rense op efter Grindstedværket, formår at lægge op til at urinere op og ned af de kommende generationer.

Der er undersøgt et nyt sted i Grindsted, et banegravsdepot, hvor der er fundet 33 ton skadelige stoffer. Deriblandt 2 ton kviksølv og 25 ton tungmetaller. Og desuden insektgifte, klorerede opløsningsmidler og medicinske stoffer. Tungmetaller, gifte osv er slemt. Men 2 ton kviksølv???? Stoffet hvor en teskefuld er nok til at evakuere en skole fordi det ophober sig i kroppen, samt afgiver gift i luften, som regnes for meget giftige?

Det er et ækelt depot, men heldigvis er man da ved at rydde op i al den forurening i Grindsted. Troede de fleste. For Mette Christophersen er forbløffet over at man tilsyneladende har lagt forurenet jord ovenpå alle de skadelige stoffer. Så Mette, der ifølge DR nyhederne bruger royalt Vi, håber og forventer at man kan løse sagen ved at lægge en halv meter jord ovenpå….

Mette Christophersen : Hvis det er fordi du ikke selv har børn, eller fordi andre børn var onde ved dig da du var mindre (eller idag, jeg synes ærligt talt du gør dig fortjent til alle børns foragt, må jeg tilstå), så tænk på alle de børn der aldrig har generet dig. Hvorfor vil du bruge denne løsning som bare skubber problemet foran dig? Er du et ondt menneske, er du ligeglad med andre, eller får du provision hvis du får huspriserne til at falde i Grindsted så spekulanter kan opkøbe en hel by billigt?

Prisen for at urinere på de fremtidige generationer forventes at blive 1.3 millioner. Det er da billigt, selvfølgelig. Men prisen for at rense giften op bliver ikke mindre med årene. Det er måske nok dyrt idag, men det bliver gradvist dyrere og dyrere jo mere der siver ud. For ikke at tale om de mennesker der bliver påvirket af de giftige stoffer….

Undersøgelserne har vist, at der kun sker en meget begrænste udvaskning fra giftdepotet. Nej, hvor dejligt, så istedet for at der de næste 50 år siver nok gift ud årligt til at dræbe 1000 mennesker årligt, så siver der de næste 500 år gift nok ud til at dræbe 500 mennesker om året. Det regnestykke er da nemt, skulle man tro.

Helt seriøst, Mette “Jeg er ligeglad med andre” Christophersen : Hvordan rydder du op derhjemme? Lægger du et nyt tæppe i stuen når der er beskidt nok på det gamle tæppe? Forureningsproblemer, især med tungmetaller, løses ikke ved at ignorere dem eller gemme dem bort. Og hvis du ikke kan forstå det, skulle du så ikke finde et andet job?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.