Man forstår det ikke.

Hvorfor vil unge mennesker bare ikke være statens nyttige idioter?

https://www.dr.dk/nyheder/indland/60034-ansoegere-er-blevet-optaget-paa-en-videregaaende-uddannelse-stort-fald-paa

Gad vide om der kan være en sammenhæng mellem denne “nyhed” og resultaterne af strejkerne fra lærernes og sygeplejerskernes side? Måske skulle man se på at man begge gange har løst konflikten ved at lave en lov som ene og alene tilgodeså arbejdsgiverne. Ingen kompromis, ingen rettelse i de vilkår strejken handlede om. Ene og alene en lov bygget på det forslag som lærerne og sygeplejerskernes strejke handlede om.

Det kræver vist en politiker at være i tvivl om årsagen her.

Og på TV2 nyheder kan man så se det talende toilet, Uddannelsesministeren himself, blamere sig selv lidt mere, selv om det er svært at forestille sig.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2022-07-27-studerende-kalder-ministers-pressemeddelelse-pinlig-rammer-slet-ikke-de-tanker

– Løn og arbejdsvilkår spiller selvfølgelig en rolle. Men det er ikke noget, som vi fører uddannelsespolitik om. Det er noget, der foregår mellem organisationer, arbejdsgivere og lønmodtagere, siger ministeren til TV 2

Det er korrekt….Undtagen lige da lærerne og sygeplejerskerne strejkede. Der foregik ikke mange forhandlinger under strejken, for arbejdsgiverne vidste jo godt at et lovindgreb ville være til gavn for dem, så hvorfor skulle de bøje af. Og som nævnt gik det jo også på den måde : Lovindgrebet som i teorien skulle være en form for forlig tilgodeså kun den ene side, arbejdsgiverne. Så det er virkeligt skabagtigt at lade som om politikerne ikke har noget med det at gøre, de har i høj grad haft meget med de sidste par forhandlinger at gøre.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.