Er tiden kommet?

Ikke til at Mor Mette skal gå af, sandelig nej. Hun er ikke den bedste vi kan få i disse tider, men hun er nok den mindst trælse. Trist at det er den måde man anskuer politikere på i dag.

Nej, tiden er nok kommet til at regulere bankerne politisk. Ikke som statsdrevne banker, det kan vist kun ende som politik i dag generelt, en falliterklæring. Men som lov reguleret branche.

https://nyheder.tv2.dk/business/2021-02-04-nordea-med-stort-milliardoverskud-trods-tab-fra-coronakrisen

https://nyheder.tv2.dk/business/2021-02-04-corona-giver-danske-bank-laveste-overskud-siden-2014

4,6 milliarder er ikke et dårligt overskud. Og 16,8 milliarder i overskud betyder ikke at man skal til at se efter tegn på at man er på vej mod lysere tider.

Begge dele er et tegn på en branche der ikke kan få nok. En branche hvor man udnytter sin position, og der tydeligvis er manglende konkurrence. En branche hvor udvalgte banker har oplevet at man “er samfundskritisk” og derfor ikke kan gå konkurs ligemeget hvor meget man fusker og bedrager, og hvor man har oplevet at uanset hvor dårligt det går kan man få hjælp i trange tider og score kassen bagefter.

Jeg har det fint med at bankerne har overskud, men milliarder i rent overskud betyder ikke at der skal tjenes mere, eller at det er trange kår for de stakkels samfundsbevidste banker.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.