Interessant ordvalg.

Nu kan man betale for sin rejse med en app. Fint, hvis man vil det.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/i-dag-aabner-omdiskuteret-rejsekort-app-alle

Men i starten gemte de lokationsdata konstant, hvilket er en forholdsvis latterlig ide at indsamle. Og det fik man rettet, og alle var glade.

Inden datatilsynet er færdige med vurderingen skal det så udrulles, for fejl og mangler er ikke et problem for store firmaer her i landet. Men da journalisten spørger om det ikke var bedre at vente kommer det finurlige svar.

– Fordi vi har købt et standardsystem, som er velafprøvet i en række andre europæiske lande, der er underlagt samme lovgivning, som vi er i Danmark. Derudover har vi sammen med selskabets advokat gennemgået appen minutiøst, for at se om den gør det, den skal. Og det giver os det tilstrækkelige grundlag til at åbne op.

Så….app’en kommer fra lande med samme love som Danmark og det er velafprøvet. Men alligevel samlede den data på ulovlig vis i starten? Er det ikke lidt sært? Så siger han at app’en bruges ulovligt i andre lande, eller hvordan skal det forståes? Og de har hyret en advokat til at gennemgå app’en minutiøst for at se om den gør det den skal, selv om det er et velafprøvet standardsystem fra lande med samme lovgivning som Danmark? Er det ikke spild af penge at bruge advokaten, så, hvis udtalelserne er sande?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.