Klynk fra et svin.

Ynk ham. Hør ham klynke. Men glem ikke hvad han har udsat dyr for, uden at de kunne komme væk.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2024-02-06-hestemilliardaer-taler-ud-efter-operation-x-afsloeringer

Jeg ynker ham, for Andreas er sikkert formet af andre. Han er et sølle menneske, men når man som ham står med ansvaret for levende dyr så skal man stoppe med at bortforklare og forklejne eget ansvar. Og så er der faktisk ingen undskyldning der er god nok. Gør man dyr eller børn fortræd fortjener man foragt ud over alle grænser.

– Det er klart, at vi er nødt til at sige til os selv, hvorfor det her sker? Vi føler, vi har ansat best in class på træner, rytter, alting, ræsonnerer han i dag over kritikken.

Måske fordi du viser vejen som chef? Den ridetur der blev filmet, hvor Akeem Foldager har drejet hovedet omkring 30 grader, tungen er blå af iltmangel og blodet løber fra munden er nok et godt eksempel på hvad du forventer. Og at hesten har det godt er bestemt ikke en af dine forventninger. At påstå andet er en svinsk løgn.

– Der er jo klart, at man åbenbart ikke var tæt nok på tingene. Vi har tre ejendomme med heste, og der hvor jeg er, er ikke der, det foregår. Det er foregået på en af de andre, hvor vi rider heste til – og unge heste, der bliver tilredet, det kan godt se vildt ud, forklarer Andreas Helgstrand.

Og alligevel var din store bekymring om du blev optaget? Ja, du kunne da ikke vide der var noget galt, hvorfor er du som chef dog ansvarlig for hvad dine ansatte gør? Fy for pokker, hvor han han travlt med at vaske hænder.

Ja, jeg synes faktisk – og det er ikke noget med at være grøn og hellig. Det er jo ikke kun for vores butik. Jeg prøver hele tiden at være dygtigere og bedre, men man skal jo også tænke: Er det her på hestens præmisser, eller er det på rytterens præmisser?”

Med dine handlinger er svaret klart. Det er på pengenes præmisser, intet andet, og alle dyr og ansatte kan rende dig noget så grusomt. Den måde du behandler begge på tyder på at du opnår en form for ophidselse af at have magt.

Ifølge hovedpersonen selv rider hans butik ikke væsentligt forskelligt fra andres. ”

Det mest almindelige forsvar fra folk der godt ved at de er dumme svin men skal forsvare sig. “Jamen alle de andre gør det!” Det er den dårligste undskyldning og den tydeligste erkendelse af at man godt ved at man er på et skråplan.

– Det er ikke kun på grund af ‘Operation X’. Det er, fordi vi ikke er dygtige nok til at forklare, hvad vi ligger og laver, lyder det.

Sjovt nok synes jeg du viser utroligt tydeligt hvad du laver. Du gør det hver gang. Hestene skal lide får at du kan få nydelse, og pengene er bare en behagelig gevinst oveni. Du er modbydelig overfor hestene, og opdages det er det -ALTID- dine ansattes skyld, for du er ren som Rolf. Alle de andre er dumme, kun Sankt Andreas gør det rette. Han er bare misforstået. Fy for satan.

– Folk vil med det samme syntes, at Helgstrand tjener mange penge, og det går bare alt for stærkt. Og ja, det er rigtigt, at vi er en stor butik. Men når det så er sagt, tror jeg, at det generelt er sådan i vores branche, at den har bare ikke flyttet sig.

Nej, ikke før svin som Andreas er væk, og forhåbentligt forbydes at have med dyr og mennesker at gøre. “Branchen har ikke flyttet sig”?  Nej, men det har du godt nok heller ikke, og tag dog at fej for egen dør inden du bare giver “Alle de andre” ansvaret. Du er taget med fingrene i kagedåsen, og alligevel kan du ikke forstå at folk er vrede. Du gemmer dig konstant bag “Alle andre gør det samme” og “sådan er branchen”. Du forstår ikke at du gør dyr fortræd, og du kommer nok heller aldrig til det. Forlad branchen, for dyrenes skyld.

Og som Andreas altid siger: “Akeem Foldager? Det er da den hest der får blå tunge og blod i munden når den er glad!”.

 

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.