Skader gaver?

Det hjul man smører godt, kører godt. Det ved de fleste, især politikere. Og er det urimeligt at de skal have billetter til det kongelige teater?

https://www.dr.dk/nyheder/indland/det-kongelige-teater-har-i-aarevis-delt-gratis-billetter-ud-til-lokalpolitikere

De er jo nødt til at se om de penge de poster i det bruges fornuftigt, siger Jens-Kristian Lütken, en ægte pamper. Det er da måske rigtigt nok. Men hvor tit er Jens-Kristian med ude på plejehjemmene sammen med ikke-ledere, altså folk der har et rigtigt arbejde? Hvor tit er han ude ved affaldssortering på genbrugspladser, eller på rensningsanlæg (når der ikke følger presse med)? For der bruger kommunen da også en del penge, mig bekendt?

En interessant ny regel man kunne indføre (men som med garanti aldrig bliver det) er at alle folkevalgte, selv skolebestyrelser, skal have en liste over gaver de modtager. Gaver som i alle former for ydelser andre folk skal betale for, det være sig billetter, overnatninger, årskort, smykker og alt det andet som man får uden nogen som helst bagtanke fra giveren. Firmaerne er bare, ifølge politikerne, så gavmilde at indtægter ikke er det vigtigste for dem.

– Jeg læner mig op ad forvaltningens retningslinjer ligesom alle andre politikere i Borgerrepræsentationen. Jeg har ikke indsigt i juraen på dette område, siger beskæftigelses- og integrationsborgmesteren.

Det var da heldigt, hva’? Men ukendskab til loven giver naturligvis ikke straffefrihed. Selvvalgt uvidenhed, uanset hvor populært det er blandt politikere, er ikke en gyldig undskyldning for at bryde reglerne. Bemærk hvor hurtigt han lige søler alle andre ind i det hele, han er nødt til at tilføje “som alle andre politikere i borgerrepræsentationen”. Det argument, “Alle andre gør det”, er oftest det mest tydelige tegn på at personen godt ved at det er noget skidt han har gang i. Det er en ganske yndet sætning blandt politikere og andre pampere.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.