Nye tider

Denne sætning burde fortsætte med ‘nye håb’, men lad os lade være med at være hykleriske denne dag. Der er afgjort heller ikke grund til at være pessimist, men lad os dog prøve at være en smule realistiske og nøgterne.

Det er ikke på grund af Lene Espersen eller andre politiske tabere, for en gangs skyld. Der er ellers nok af dem, men lad dem hvile i fred for en stund, for politikere kommer og går. Det er en lidt anden form for  problemer jeg håber flere vil tage seriøst. Det er selvfølgelig mest af alt for at lyde hellig, men det er jo så in at hævde at gå op i miljøet.

Kender du tíl begrebet biodiversitet? Det er et begreb som der ikke er så mange folk der går op i, især ikke politikere. Biodiversitet måles på forskellige områder, såsom enge, vådområder og lignende. Biodiversitet er en måde at måle hvordan diverse områdetyper klarer sig, om der er flere forskellige arter indenfor området, eller om der er færre arter indenfor samme type område. Det giver selvfølgelig sig selv at jo større diversitet der er (jo flere forskellige arter i hvert område), jo bedre, og jo mindre biodiversitet (jo færre arter i hvert område), jo værre. Og Danmark har tilsluttet sig en FN resolution om at man i 2010 skulle stoppe nedgangen i biodiversitet. Idag kommer det så frem at ikke alene er biodiversiteten gået ned igennem de sidste 10 år, men for ligesom at toppe dette, så klarer Albanien sig bedre end Danmark med hensyn til at bevare biodiversiteten. Albanien, Europas tidligere vittighed med hensyn til alt lige fra økonomi til demokrati, klarer sig bedre end det land der tidligere var noget nær verdens duks med hensyn til miljøhensyn. Og alligevel gør vores politikere intet. Intet overhovedet, og de fleste man spørger har ingen som helst anelse om hvad biodiversitet er, ejheller nogen anelse om at det står ret skidt til.

Det er ikke så relevant om biodiversiteten er kendt som begreb eller ej. Det er jo faktisk heller ikke så vigtigt hvad vores politikere gør, når alt kommer til alt. Selvfølgelig kan de lovgive omkring miljø (og hvem ved, en dag kan det være at lovgivningen bliver til naturens fordel, ikke til forurenernes fordel), men det er ikke der de nemme forandringer kommer. Det er fra folk selv, som lige giver naturen et pusterum. På en nem måde, endda. Køb dog for pokker et indkøbsnet istedet for at købe en plasticpose hver gang du handler. Gå istedet for at køre hvis du kan. Brug skraldespandene istedet for at smide dit affald på gaden. Lad være med at have bilen holdende i tomgang for at

1) Fjerne is fra ruderne på en nem måde

2) Undgå at skulle besværes med at tage en jakke på når man skal køre

3) kunne urinere på kommende generationer ved at ødelægge deres planet.

Alt i alt er det vel egentligt meget nemt, skulle man mene. Så nemt er det at gøre en smule for miljøet, og det sparer dig endda for penge hvis du sparer benzin og undgår at købe plasticposer hele tiden. Og jeg tilstår, når jeg ser de svin der lader bilen holde i tomgang i mere end et minut, så er jeg fristet til at forære dem en pose affald. Dette kan så smides ud af vinduet under køreturen, så kørslen i sig selv ikke begrænser deres mulighed for at pisse på andres planet.

.

.

.

Today, I am primarily ranting about biodiversity. Despite having signed a UN charter which commited Denmark to stop the damage to biodiversity, things aren’t going too well, and even a country like Albania, the funniest joke in Europe until 10 years ago, is managing better than Denmark. This is indeed not great news, but I am giving simple advice to people about what they can do. Carry a cloth bag for shopping instead of buying plastic bags every time. Walk instead of driving if possible. And stop parking your car with the engine running. All in all, quite simple and logical, but sadly it is necessary to remind people every so often. I am not sure if people are less intelligent than they used to be, or whether they don’t care about others at all, but I am leaning towards the latter.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.