En glædens dag.

Valg. En mulighed for at få renset luften. Uærlige politikere straffes ved ikke at blive valgt, og unge idealistiske mennesker får mulighed for at gøre en forskel.

Hvor lyder det dog godt. Valg. En mulighed for at fjerne fokus fra at Sofie Carsten Nielsen dækkede over Morten Østergaard. Inger Støjmere kommer ind med et brag, for hun er uærlig og det er noget folk kan lide. Unge idealistiske mennesker får mulighed for at gøre en forskel hvis de bare lige retter ind og adlyder Mor Mette når hun igen bryder grundloven med forsamlingsforbud…undskyld, forsamlingsbegrænsning.

Nu går der et par uger, og de samme ækle “mennesker” med de samme ækle ideer om aldrig at miste noget selv men ivrige efter at fortælle hvordan vi skal dele byrden når de skærer i hjælpen til svage og ældre (udenfor referat kaldet Unyttige Spisere), vil sidde i de samme kontorer som før valget, men “luften er renset”. De vil sidde med de samme ækle diskussioner, og aviserne vil igen og igen skrive om partihopperne der burde frasige sig deres mandat, og politikerne vil igen blive overraskede over at deres troværdighed er i bund. Det vil de gøre noget ved når (indsæt navn på ny krise) er overstået og dagligdagen indfinder sig.

Lad os se om ikke finansloven, som altid, fører til et par lange forhandlinger, hvor de efter en nat står “langt fra hinanden”, og på tredje nat lykkes det de uselviske politikere at finde den bedste løsning for Danmark, så de rigtigt kan rose sig selv og klappe hinanden på ryggen. Et enkelt punkt et parti får indført gør hele forskellen, at resten af finansloven er ynkelig kan bortforklares med det sædvanlige “Men tænk på hvor ringe den så havde været hvis vi ikke havde været med og fik sat vores fingeraftryk på aftalen!” Når et parti fortæller at de stemte for punkter de før valget havde sagt aldrig ville ske med deres stemmer, så vil samme parti fortælle hvordan det kræver 90 mandater at gennemføre noget, og politik er kompromisernes kunst.

Alt det ovenstående er naturligvis blot gætterier, men mon ikke det bliver nogenlunde sådan at resten af året former sig politisk?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.