Hvorfor?

Som meget ofte nævnt er corona virus en grim sygdom, vi skal bekæmpe den som vi bedst kan indenfor lovens rammer. Endelig svarede politiet på hvordan man kan lave disse regler indenfor grundlovens rammer, og han rammer ret meget forbi.

“- Ellers så gælder det jo med grundlovens frihedsrettigheder som med de europæiske menneskerettigheder, at der er muligheder for at gøre undtagelser – at gøre fravigelser – når nationale hensyn til folkesundheden og andre ting tilsiger det, sagde rigspolitichefen.”

Øeh, nej, det står det faktisk ikke i grundloven, Thorkild (rigspolitichef). Du læser grundloven som den betjent der stjal et tibetansk flag fra en fredelig demonstrant. Du kan, jævnfør §79, forbyde folk at samles hvis der er fare for den offentlige fred. Og så er det ret ligegyldigt hvad du mener corona virus er.

Jeg er sgu’ da helt med på at man skal gøre de nødvendige ting, men at gradbøje grundloven er et skråplan vi helst ikke skal gå ned på. Epidemiloven er revideret så mange gange i de sidste 20 år at en regering godt kunne have nået at lave en grundlovsændring (eller forsøge på det) af hensyn til spredning af sygdom. Men det gjorde de ikke! Så lad være med at true med politiet, eller lade som om at grundloven bare er skubbet lidt tid side. Der kan ikke rigtigt debatteres med §79 om forsamling, og §88 omkring ændringer af grundloven. At dette overhovedet er en debat er sjusk og slendrian som vi er kommet til at forvente af folketinget, og ved hver revidering af epidemiloven skulle de have opdaget at det kunne give en konflikt med grundloven, og enten ændret grundloven eller epidemiloven.

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/derfor-var-paludan-til-pressemoede/8053730

At det så giver en frygtelig grim smag i munden at være enig med Pølledan er noget helt andet, for det er vist første gang det er sket.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.