Det er jo gratis!

Mange medier, heriblandt Adolf Day’s propagandatidende B.dk, kan berette om hvordan Dansk Industri og Dansk Erhverv ønsker at spare på SU’en. “Tiden er løbet fra gratis SU”. “Presset på gratis SU vokser”.

Nej, venner, SU er ikke gratis. Det er betalt over den skat mange af jeres medlemmer forsøger at undgå. Men den er betalt af nogen. Den er ikke gratis. Vi har heller ikke gratis lægehjælp, det er også betalt over skatten. Det er simpelthen fantastisk hvordan mange mener at det ene og det andet er gratis, og at man skal indføre ‘en lille brugerbetaling for lægebesøg”. Det har vi, vi kalder det skat, og det betyder at lægehjælp er brugerbetalt.

DI især, men også Dansk Erhverv, har bare for mange medlemmer der kan mange krumspring for at slippe for at betale skat, derfor er konceptet ‘betalt via skatten’ forholdsvist ukendt gennem disse. Se blot på firma-skattelisterne, hvor store prægtige firmaer kan operere i Danmark i årtier men aldrig tjene penge så de betaler sandelig heller ikke skat.

Om SU’en skal rykkes/ændres/fjernes kan man altid debattere, men hvis Danmark skal være en videnssamfund, og politikerne (ordet skrives med mest mulig foragt) mener det seriøst når de siger at mange unge skal have en uddannelse, så kan man ikke helt forstå de så bliver ved med at forringe vilkårene for uddannelsesstederne og de studerende.

Men selvfølgelig, Dansk Erhverv for lige indskudt en lille bemærkning hvorfor nedskæringer i SU’en er fornuftig.

“Endelig vurderer Dansk Erhverv, at der med højst tre års SU bliver frisat så mange midler, at det bliver muligt at sænke topskatten med cirka to procentpoint.”

Usle pampere. Der kan ikke siges andet, der kan ikke debatteres mere. Endnu en gang vil man tage fra dem med meget lidt (de studerende) og give til dem der tjener allermest (de der betaler topskat).

Venstre ved du hvor du har : I lommen på DI/DA/DE og alle andre pampere. Så dette særdeles usympatiske forslag har da nok en god chance for at blive vedtaget. Men det er vel sædvanlig spin, nu kommer dette vidtrækkende forslag så folk bliver sure. Så kommer Papa Lokke og siger at det sandeligt ikke er rimeligt at man kun får SU i 3 år, så takket være Statsmans Lokke skal man have SU i 4 år. Så er det pludseligt Lokke der har gjort noget godt for de studerende uden at man bemærker at det stadigt er en forringelse.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.