Retur til LO

Jeg beklager, men endnu en gang er jeg nødt til at vende mig til LO for at få dagens indignerede fascination. Jeg har jo for kort tid siden advaret folk mod LO, som jeg føler forråder ALT hvad de nogensinde har kæmpet for. Jeg havde dog ikke forestillet mig at det skulle blive værre. Idag har de fremlagt finansieringsforslagene for deres geniale plan ‘Fair Løsning’. Og jeg må sige, jeg er lidt i tvivl om hvem den er fair overfor, for jeg kan ikke se det.

For ligesom at sætte det hele i perspektiv skal man erindre at LO er Lønmodtagernes Organisation, hvilket næsten kun kan tolkes som en organisation der hjælper lønmodtagere, og forsvarer disses rettigheder. Men det er altsammen fortid nu, for Fair Løsning skal sælges til folk som ikke kender begrebet fair, og som aldrig har kæmpet for lønmodtagernes rettigheder.

Det første af de frygtelige bud er “flere deltidsansatte på fuld tid i det offentlige” 40 procent af de ansatte i ældresektoren ønsker at arbejde på fuldtid, siger LO’s cheføkonom Jan Kæraa Rasmussen. Det er da sikkert rigtigt, men hvad betyder det så også? Det betyder at 60%  ønsker at arbejde deltid, men hvorfor bekymre sig om dem, det er jo kun et lille flertal. Misforstå mig korrekt, jeg er da helt for at folk får tilbuddet om at arbejde på fuld tid istedet for deltid, men med enkelte betingelser tilknyttet. For det første skal det være frivilligt om de vil. Og for det andet skal man lade folk vælge det enkeltvis, ikke pr. institution eller lignende. Og det kunne være rart hvis de der var på fuld tid også fik tilbuddet om at gå på deltid, bare for at holde det i ånden af det man kalder ‘fair løsning’.

Næste geniale forslag er at lønmodtagerne skal arbejde i deres 5. ferieuge, mod at få betaling for det, naturligvis. Undskyld mig, men var det ikke fagforeningerne der kæmpede med næb og kløer for nogle år siden, for at få taget hul på den sjette ferieuge. Så skal folk til at droppe den 5. uge for at finansiere Socialdemokraterne? Dagens tåbeligste ide, må man sige. Og hvis alt går som det plejer, så begynder folk at føle sig pressede til at lade være med at afholde ferien. Det betyder mere stress, sygdom og lignende. Næste år kan man måske se LO agitere for at indføre stavnsbåndet igen, eller andre tiltag der hører til i en svunden tid.

Færre folk skal på efterløn og førtidspension. Hvad sker der lige her? Færre folk på førtidspension kan (og her må ordet “kan” virkeligt understreges) være godt, da det betyder færre folk der er for syge til at være på arbejdsmarkedet. Men da forebyggelse og helbredelse koster penge, som regel flere end at behandle symptomerne istedet for årsagen, og denne plan er for at skaffe penge, så tillader jeg mig at have ligeså meget tillid til LO og Socialkammeraterne, som jeg har til enhver borgerlig politiker…Fuld tillid til at det de mener er at skærpe kravene til førtidspension betragteligt, eftersom det er det mest besparende. Hvor ville det være dejligt at høre hvis LO og deres tamme parti, Socialdemokraterne, ville ofre flere penge at gøre noget konkret for de mennesker der er havnet i langvarig sygdom, istedet for at tage fra dem konstant. Og med hensyn til efterlønnen….HOLD NU OP MED HELE TIDEN AT SNAKKE OM YDERLIGERE FORRINGELSER! Vi betaler selv en del af efterlønnen, og den er beregnet på dem der er fysisk nedslidte. Færre på efterløn betyder nok heller ikke at de vil gøre en masse for at stoppe folk i at slide sig selv op i byggebrancen, snarere at de vil skære mere og mere væk.

Jeg er meget meget imponeret over LO. Det kræver alligevel mod at svigte sine kernepunkter i SÅDAN en grad som er sket på det sidste. Og det er forunderligt at LO undres over at deres medlemstal svinder så meget at det kaldes medlemsflugt. Den sædvanlige forklaring med finanskrise og at folk vil spare holder da i nogen tilfælde, men jeg tror man skal være lidt mindre af en navle-beskuende egocentrisk virksomhed, og istedet kigge på det image man er ved at opbygge i samfundet.

.

.

.

I apologize, but once more I am rambling about danish unions and their lackeys. I don’t approve of any organization that claims to represent the working man, and then tries to exploit the very same man when the friends of the political opposition calls out. It is disgusting, it is pathetic, and it is definetly not a way to keep the old traditions of fighting for the weak. I shall try my best to stick to subjects that are easily translatable, but it will be a week or two before I should be fully able to do so.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.