I disse tider…

Der har efterhånden været en hel del debat, politikere imellem, selvfølgelig, om hvorvidt man kan tvinge ældre til at anskaffe sig robotstøvsugere. Senest idag, hvor DR kan berette at halvdelen af kommunerne planlægger denne besparelse.

Al denne debat er faktisk ved at være træls. Det er det typiske, man pisker en stemning op, så alle forstår det. “Ja, det kan jo spare nogen penge, og så i disse tider”, kan man høre mange (bestemt ikke de ældre selv) sige. Og så fremhæver man et par eksempler på hvordan de sparede penge kan bruges : Til de ældre der virkeligt har brug for det. Hvis man ikke engang kan støvsuge selv, har man så ikke virkeligt brug for hjælp??? Bemærk, det er eksempler der altid gives vedrørende pengenes formål. Det er endnu ikke forekommet at man har meldt klart ud at de sparede penge skal gå til et bestemt formål, de ender som regel med at gå til ‘Alt for utilstrækkelige lønstigninger’ til de stakkels kommunalchefer der er nødt til at stige rigeligt i år, for de andre år er deres lønninger ikke fulgt med resten af samfundet. Hvis lønninger i omegnen af 1 million om året ikke er at følge med resten af samfundet, hvad er så?

Men i dag lancerer vi en genial løsning. En spare løsning, meget værdsat i disse tider. Især af pampere der skal have til en ekstra flaske rødvin, en ny bil, og lidt til repræsentationskontoen.

Istedet for endeløse debatter om hvordan man skal spare på de ældre, så spar jeres stemmer, politikere. Hvad I end vil spare hos de ældre, skal først spares hos jer.

Al den forbandede snak om at man vil vride de sidste goder fra ældre medborgere er ved at være meget skinger at høre på – hvis I kan spare X millioner ved at indføre robotstøvsugere hos de ældre, så spar dog XX millioner ved at indføre robotstøvsugere ved de ældre *OG* på rådhusene/folketinget og lignende. Hvis de robotstøvsugere er lige så effektive og gode som almindelige støvsugere, og hvis man kan spare så mange penge som I siger, hvorfor skal der så smides penge ud af vinduet på at have folk til at støvsuge på jeres kontorer? Er det ikke spild? Robotstøvsugeren er jo så billig og effektiv. Jeg tager hatten af for den første politiker der foreslår denne dobbelte besparelse!

I tilfælde af at nogen politikere får nogen til at læse dette op for sig, samt forklare de krævende fremmedord, og derefter siger at man ikke behøver at spare så meget : Jamen så må I godt nøjes med at indføre robotstøvsugere på rådhusene og i Folketinget. Der har jo været så meget debat om hvorvidt I må tvinge ældre til at købe dem, den debat kan spares væk, i disse tider, ved kun at indføre robotstøvsugere hos jer.

Et lille tip til en ekstra besparelse : Det er helt almindeligt at ældre kun får støvsuget hver anden uge. Tænk på hvor meget strøm der yderligere kan spares ved kun at lade robotstøvsugeren tage en runde hver anden uge? I ved, i disse tider.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *