Endelig en ung stemme.

Det er utroligt dejligt at se unge mennesker interessere sig for verden. Og det er lige så behageligt at se dem ytre sig.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2024-03-25-16-aarig-er-imod-co2-afgift-paa-landbruget-maaske-nogen-vil-lytte-til-mig-naar-jeg-er-yngre

Det næste der skal læres er at komme med forslag eller konklusioner. Marie-Louise Clemmensen, i overskriften kaldet “16-årig” da det ifølge TV2 er det væsentligste ved hende, kommer med fornuftige og velbegrundede årsager til at en CO2 afgift er en dårlig ide.

Hun minder om de positive ting ved landbruget, hvilket er en god ide, men når eksemplet er at de åbner op for besøgende så har man glemt formålet med det man er imod, nemlig at begrænse forurening og redde havet og drikkevandet, ikke om folk må komme på besøg på en gård.

Man kan se samme mønster hos hendes far.

“Men landbruget skal vel også bidrage?

– Ja, og det vil vi også gerne, men jeg mener, at der er bedre måder at gøre det på end med en af de her tre afgifter.”

Igen, der skal andre forslag til men man kan ikke komme med andre forslag. Det er ikke en fornuftig måde at starte en debat, for udover “Det I vil gøre er en dum ide” er der ikke meget indhold. Man tænker straks Liberal Alliance, men det er en skam for det kunne være rart at høre fra landmænd som Jørgen Clemmensen som ikke blot siger “Vi blokerer bare med vores traktorer”, men man savner reelle forslag.

Det, pigen kendt som “16-årig” fra TV2 mangler, er et mod-forslag. En dårlig ide med CO2 afgift? Ok, det er en acceptabel holdning. Men havet dør stadigt. Drikkevandet modtager stadigt sprøjtemidler så flere og flere boringer må lukke. Hvad skal vi gøre hvis en CO2 afgift ikke skal indføres? Den frivillige ordning er forsøgt, på omkring 20 år havde landbruget skåret 0,4% af CO2’en væk. Den frivillige ordning duer ikke.

Jeg kan ikke se andre muligheder end en afgift, for landmænd forstår ikke at det afgjort er trist hvis bedrifter skal lukke, men det er en lille bitte smule mere trist hvis havet dør og vi ikke har mere drikkevand.

Tak for input, 16-årig, før TV2’s artikel kendt som Marie-Louise Clemmensen, det er værdsat (uden ironi), men hvis den ene løsning ikke duer skal der komme et andet forslag. At sige noget ikke virker og derefter forvente bifald fordi man ikke selv har ideer, det lader vi Van Opslagh om at gøre.

Jeg håber man kan se min kritik mod kaldenavnet “16-årig” er rettet mod TV2, og ikke hende vi andre kender som Marie-Louise Clemmensen. TV2 skulle blot skamme sig.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.