Er det svært?

Stor nyhed, der foregår dyremishandling i “elite”-miljøet hos Dansk Ride Forbund.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2023-12-15-hest-blev-pisket-til-den-stejlede-og-vaeltede-forbund-vil-skaerpe-egne-sanktioner

Vil skærpe sanktioner? Læs lige starten igen.

En eliterytter sprøjtede deodorant ind i en hoppes næse og fik en måneds karantæne. ”

100 kroner til den eller de personer der kan komme med blot et enkelt fornuftigt argument for at den ovenfor omtalte person nogensinde skulle have lov til at omgåes dyr igen.

De vil have skærpet sanktionerne? Nej, de skal skærpe udelukkelserne. Er du elite rytter tjener du penge på dine “evner” og din hest. Er denne indtjening baseret på mishandling, så skal du udelukkes for altid. Du formodes at være “elite” rytter, det vil sige du godt ved at heste har en følesans. Der findes ingen undskyldning, og tilgivelse skulle være uopnåelig. Du har lige mishandlet et dyr for at tjene penge, og i Andreas Helgstrands tilfælde for at opnå seksuel stimulation.

Fra 2024 skærper Dansk Rideforbund nogle af sine sanktioner for eksempel for overdreven brug af pisk, og samtidig indføres der en automatisk karantæne på ti dage, hvis en hest diskvalificeres på grund af et hesteeftersyn.

Nej da, helt 10 dage? Den straf skal nok stoppe hesteplagerne!

– Men vi anerkender fuldstændig, at der skal mere til. Derfor vil vi gerne være med til at undersøge yderligere og løbende indarbejde yderligere ændringer. Men vi har brug for mere data og viden, siger han.

Så direktør for Dansk Rideforbund Morten Schram Rodtwitt mener man skal undersøge nærmere hvordan heste udtrykker smerte og ubehag, og han vil undersøge nærmere hvad der er mishandling og hvad der er god behandling? I anerkender fuldstændigt at der skal mere til? Hvorfor gjorde I så ikke noget ved Hesteskrigeren Andreas Helgstrand noget tidligere? Han er da, om nogen, filmet mens han piner heste. Uvidenhed er ingen undskyldning, og i dette tilfælde kan I ikke påberåbe Jer uvidenhed, for Andreas’ lyst til at påføre heste smerte er veldokumenteret. Men hvem søren er Akeem Foldager, siger man i Dansk Rideforbund.

Lader man sådan en mand stå i spidsen for Dansk Lide…undskyld, Ride Forbund, så svarer det til at lade en politiker stå i spidsen for en bestyrelse. Der er penge i lortet, men personen fatter intet og forsinker alle gode intentioner fordi alt skal undersøges på ny. Prøv igen, det kan være at næste afløser for Helgstrand senior kender lidt til dyr?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.