Lyt til den kloge mand.

Ordet mand bruges her i en meget løs forstand. Tidligere politiker og minister, Karsten Lauritzen, er ude af politik og har derfor alle de ideer der kan redde dansk politik og især politikerne.

https://nyheder.tv2.dk/politik/2023-05-28-tidligere-minister-vil-have-faerre-partier-og-faste-valgperioder

Det er fantastisk så meget visdom man kan se når man selv er ude af politik igen, for da man var i politik mente man noget helt andet.

Derfor skal der indføres faste, fireårige valgperiode for at fjerne den stress, der er forbundet med, at en statsminister altid kan udskrive valg.

Tja, sidder regeringen med flertal imod sig, eller bryder de Grundloven (ikke at man kunne forestille sig politikere i Danmark fjerne retten til fredeligt at forsamles, selvfølgelig) eller er der en inkompetence af uhørte dimensioner (ikke realistisk, da vi er forvænt med usædvanlig inkompetence i Folketinget), så skal regeringen have lov til at blive siddende….Fantastisk ide. Men så kunne man selvfølgelig fjerne eftervederlaget, for pampernes bedste argument for dette er at “de aldrig ved hvornår de bliver fyret”.

Og guldkornene fortsætter.

Der skal være langt færre partier i Folketinget, og det skal sikres ved at fordoble spærregrænsen, der i dag er to procent. Det skal også kræve flere indsamlede underskrifter at gøre et politisk parti opstillingsberettiget, forklarer Karsten Lauritzen i interviewet. ”

Lige præcist. Repræsentativt demokrati hvor man ikke bare kan regere på et flertal, som nu, er en dum ide. De små skal væk, for det er så irriterende at skulle tage hensyn. Ja, det bedste ville jo nok være et system som det amerikanske, med reelt 2 partier til at styre alt. Hvor er han dog en klog man, ham Lauritzen. For i Amerika er alt perfekt.

Den tidligere politiker, der i dag er transportdirektør i Dansk Industri, lægger også op til, at offentlighedsloven skal ændres, så der kan søges aktindsigt i alle dokumenter, når en politisk forhandling er slut.

Nye toner. Da Lauritzen sad i Folketinget skulle Mørklægningsloven indføres og aldrig ændres, for dengang kunne han selv blive taget med fingrene i kagedåsen. Nu er han i sikkerhed, så nu skal det hele bare frem. Moral er godt, Lauritzens dobbeltmoral må så være dobbelt så godt.

Og så skal ministre kunne ansætte viceministre, så arbejdspresset for den enkelte minister lettes. Det skal generelt overvejes, om der bør være flere folkevalgte i Folketinget.

Lige præcist! For de knokler derinde! Ingen af dem har tid til ferie, og der findes ikke en eneste politiker på Christiansborg der har tid til bestyrelses- eller udvalgs poster der giver en diskret sum penge oveni den fede hyre. De har slet ikke tid til noget som helst, de stakler. Hvor er ham Lauritzen dog en klog mand.

Der findes ikke klogere mennesker end tidligere politikere. De har gennemskuet alt der er galt med politik, de har glemt hvordan de selv opførte sig, og de bliver ikke selv ramt af deres nye geniale forslag. Jeg ser dog frem til at Lauritzen bliver forfremmet til fodnote, så man fremover forskånes for hans forslag og ideer.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.