Økonomisk Ansvarlighed

Venstres helt egen talende Gris, Peter Christensen, udtaler sig igen. “Hvis det skulle vise sig, at man ikke kan nå i mål uden at skulle diskutere efterløn, jamen, så diskuterer vi efterløn, fordi målet er at føre ansvarlig økonomisk politik. Men vi mener, at vi kan nå et rigtig godt stykke ad vejen med andre måder, siger han.”

Hvad er det så den lille Upraktiske Gris siger – sådan helt nøjagtigt. Man kan godt komme i tvivl, for der er stadigt emner man bare ikke taler om, når man er fra Venstre. Udover standardemnerne, selvfølgelig. Lene Espersen, Liberale Værdier. Arbejdsfrokost for Løkke og Søren Pind hvor der blev indtaget 18 store fadøl og enkelte snapse. Meningsmålinger. Valg. Privatsygehuse. Australske giftskibe. Sund fornuft. Ja, jeg kunne jo blive ved med at bore lidt i de ømfindtlige emner, men sådan er jeg slet ikke. Regeringen har det tydeligvis svært nok med deres nylige handlinger, så der er ingen grund til at træde i de gamle pinlige handlinger.

Men tilbage til Upraktiske Gris, Peter Christensen. Ikke kan nå i mål – Her anes et emne man ikke taler om…Nemlig hvilket mål der er tale om. Det mål der hedder at få finansieret de indtil nu ufinansierede skattelettelser, hvilket kunne være det der bliver kaldt en ansvarlig økonomisk politik. Her skulle opvakte journalister spørge om hvilke mål der refereres til, og bede upraktiske gris forklare hvor de sidste stramninger på en hel del områder slog fejl. For da de stramninger kom var det jo løsningen på alt, og alt var nu finansieret.

For målet er at føre en ansvarlig økonomisk politik….Jeg har kun to spørgsmål her : Hvilken politik har I da ført indtil videre hvor I ikke har diskuteret efterløn? Og hvad er der sket siden efterlønnen nu skal diskuteres? Jeg vil vædde med at Upraktiske Gris ikke tør sige højt at de hidtidige skattelettelser ikke har været finansierede, og den foreløbige finansiering slog fejl.

Vi mener vi kan nå et godt stykke hen ad vejen med andre måder – Så der er et godt stykke vej endnu før I fører en ansvarlig økonomisk politik? Eller hvad mener du helt nøjagtigt? Jeg bliver lidt mere skeptisk end ellers når en regering, der siger den har finansieret alle dens skattelettelser, siger at de mener de kan nå et godt stykke af vejen, hvilket er det samme som at sige at der er lang vej endnu, men en del af vejen vil ikke være ubehagelig. Hvad med det sidste af vejen? Hvad med alle flosklerne om at alt var ok sidst I urinerede på de svage i samfundet? Hvem er der snart tilbage I kan urinere på?

Lyt altid grundigt til politikerne når de taler. Deres udtalelser er ofte formuleret af en særlig rådgiver, en såkaldt spin-doktor, hvis job det er at formulere ubehageligheder så folk ikke ved det er ubehageligt nyt der overbringes. Han skal fortælle dig at du mister penge på en sådan måde at du rent faktisk glæder dig til at miste dem. Og i dette tilfælde er det så Upraktiske Gris, Peter Christensen, der fortæller noget der ved første øjekast lyder godt, nemlig at de ikke umiddelbart vil pille ved efterlønnen. Men når man kigger nærmere på det, så er det faktisk ret foruroligende meldinger han kommer med.

Og som en kort bemærkning angående efterløn : Mange, endda rigtig mange, taler for at afskaffe efterlønnen. Men læg mærke til hvem de er. Er det akademikere med stillesiddende arbejde eller folk med fysisk arbejde der risikerer at være nedslidt når de bliver 60? Jeg har hørt rigtig mange udtale sig offentligt mod efterløn, men hvorfor ikke ændre det så det ikke er alder, men år på arbejdsmarkedet der afgør hvornår man kan gå på efterløn? Pamperen, der har studeret til han blev 30, skal så måske være 70 før han kan få efterløn. Og arbejderen, der startede i lære som 16-årig og har været murer siden da skulle kunne gå på efterløn når han var 56. Jeg synes da ikke det lyder helt unfair.

Lad mig slutte af med 2 korte sætninger. God jul og godt nytår til alle. Og måtte løgnagtige politikeres tunger blive blå.

.

.

.

Our beloved fuehrer’s party is in another crisis. The members of the government battle for the votes that are left, which is quite few compared to last election. And they compete in saying bad things with a positive spin, nothing new there. I just try to examine what they say, and make people think twice before accepting things in a moment without thinking through what is being said. But again, danish policy is of little interest to people outside Denmark, but if you are really interested you can see the regular translation in the next newsletter, which will be the last one this year.

I’ll just say Merry Christmas and Happy New Year to all, and may all lying politicians receive blue tongues for all their lies.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.