Et spørgsmål om tillid.

Vores ærværdige udenrigsminister, Mor Mettes tro væbner, og ynderen af 15-årige piger, Jeppe Kofod, har lidt garantier til os.

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2022-04-11-regeringen-lover-ny-folkeafstemning-hvis-der-kommer-overstatslig-haer

En hel del garantier, må man sige. Og skal man have tillid til ham? Hans chef er Mor Mette, damen for hvem “Lev med det” er et acceptabelt svar, og som kan udtale “På myndighedernes anbefaling”, og uden at blinke hævde at det er sandt, da hun er en myndighed og næsten den eneste der anbefalede det.

Med disse ting in mente, kan man se lidt på garantierne ud fra et SocialPampersvin’s troværdighed.

– Det er fuldstændigt utænkeligt, at der kommer et forslag om en traktat med en overstatslig hær. Det vil Europas lande aldrig gå med til.

– Men selv hvis det skulle ske, så garanterer jeg, at regeringen vil insistere på en folkeafstemning. Og regeringen vil anbefale, at man stemmer nej, siger Jeppe Kofod.

Ja…Men en folkeafstemning om hvad? Det er de ord der ikke bliver sagt man skal være opmærksom på. Her kan Mor Mette, om et par år, sige at der da kommer en folkeafstemning. Men den er om vores National Klima, eller hvad Mageløse Dan nu kommer frem til er vigtigt.

– Der er ingen EU-lande, der vil have det. Hverken Frankrig, Polen, Finland eller Danmark vil acceptere, at deres soldater skal udsendes uden deres accept, siger Jeppe Kofod.

Igen, det lyder rigtigt….Men den afstemning vi har den 1. juni er jo netop en accept af samarbejdet, så den accept Børnelokkeren taler om er jo netop givet.

– Jeg kan garantere for, at Socialdemokratiet vil være imod at gøre samarbejdet overstatsligt. Og jeg har også til gode at se andre partier i Folketinget, som ikke vil være imod, siger Jeppe Kofod.

Det er sikkert deres intention lige nu, ja. Men “Vi er blevet klogere”, “Verden har ændret sig”, “Det er ubehageligt men nødvendigt” og “Lev med det” er en perlerække af de svar man kan forestille sig om nogle år, når der spørges ind til hvorfor man pludselig gik med til et overstatsligt samarbejde.

“- Ja. Jeg vil gerne understrege igen, at hvis der kom et sådan forslag, som ikke er på bordet, og som ingen lande vil acceptere, så vil regeringen insistere på en folkeafstemning.

– Og jeg kan også garantere, at Socialdemokratiet vil være i mod, at samarbejdet bliver overstatsligt, siger Jeppe Kofod.

Det lyder vel nok godt. Især fordi man ved at Børnelokkeren vil sidde som minister for evigt, så hans garantier er sikre som penge i Amagerbanken.

Hvis der er denne garanti, skal vi så ikke skrive det ind i den aftale der laves? Bare så vi ikke glemmer hvad vi lover hinanden? Hvis det er så super-sikkert som Børnelokkeren vil gøre det til, så er der da i hvert fald ikke noget til hinder for at skrive det ind i aftalen.

Husk en enkelt ting om EU. Er du 100% sikker på hvad du gør og hvad det indebærer, så stem ja eller nej som du ser fremtiden. Er du bare 1 eller ½% i tvivl, så stem nej. Så bliver du nemlig spurgt igen. Er det først et ja, så viser alle erfaringer at man aldrig spørges igen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.