Indimellem kan en kommende politikers desperate skrig efter opmærksomhed være ret underholdende. Senest er det fra Gamle Borgerlige, partiet tidligere kendt som Neue Bürgerliche, hvor Sabrina Bech Røn lige vil gøre opmærksom på at hun eksisterer.
https://frdb.dk/artikel/skaber-en-h%C3%B8jere-l%C3%B8n-mindre-arbejdspres-2021-7-14
Skaber mere i løn mindre arbejdspres, spørger hun. Det korte svar er nej, naturligvis, og det er meget betegnende for netop Sabrinas parti at komplicerede svar ikke er ønskede. Det lange svar på hendes retoriske spørgsmål må være et rungende ja.
Nu er jeg ret sikker på at Sabrina ikke vil forstå det uden forklaring, så den må også hellere komme med, og jeg skal undlade at bruge svære ord.
Lige nu er grundlønnen i det offentlige omkring 24.000 kr om måneden i de første 8 år for en sygeplejerske. De skal løbe stærkt, men hæver man lønnen kan de da i det mindste undgå at føle sig helt til grin ved, i modsætning til politikerne, at skulle knokle men også at gøre det til en latterlig lille løn.
Derudover kunne et lønløft gøre det nemmere at tiltrække flere kolleger, hvilket ville kunne fjerne en del af arbejdspresset. Hvis sygeplejerskerne kun krævede flere kolleger ville folk som Sabrina og andre uden større forståelse for andre menneskers hverdag gøre det de altid gør : Takke sygeplejerskerne, og tale om hvor trælst det er at færre og færre søger uddannelse som sygeplejerske.
Oven i dette kunne man så regne med at et lønløft fra under en halv folketingsmadamme som Pernille Vermuth ville kunne få livet til at gå lidt lettere. Der var ikke helt så mange bekymringer i hverdagen, ting hang bedre sammen og der var måske mulighed for en ferie nu og da, alt sammen noget der vil få hverdagen til at fungere bedre og give lidt mere overskud, så arbejdspresset måske ikke føltes helt så hårdt.
Nu er Sabrina selv socialrådgiver på den yderste højrefløj, så ordet arbejdspres er nok ikke det ord Sabrina kender bedst. Men det er når man udover at få en lav løn, under det halve af din partiformand, også skal knokle, ikke må strejke frit og man kan forvente mængder af overarbejde alt sammen til en latterlig lille løn. Og så vil Sabrina nok påstå at det med overarbejdet ikke er sandt. Men tænk på hvor mange vikarer der dagligt arbejde indenfor området fordi der ikke kan ansættes folk nok? Tænk på hvor mange afdelinger hvor syplejerskerne ikke kan strejke fordi de, uden vikarer, kun udgør et nødberedskab.
Jeg håber det forklarede det lidt mere for Sabrina og andre på højrefløjen, men jeg tvivler.
Derudover kan man så more sig over Sabrinas betragtning om hvad der påvirker hende selv, nemlig at der er folk der tillader sig at strejke.
“Strejken medføre udskudte behandlinger og ventetiden bliver endnu længere for borgerne. Borgerne hæmmes i deres dagligdag og sygemeldte risikere afskedigelser, grundet forlænget sygemelding.”
Ja, det er vel ligesom formålet med strejken, at vise folk som dig hvorfor disse folk skal have en anstændig løn. Men skal vi antage at din fornemste prioritet er at hæve deres løn hvis vi nogensinde synker så dybt at du vælges til regionsrådet?
“Hvis sygeplejerskerne strejkede, fordi de ønskede flere kollegaer og mindre stressende arbejde, så havde de haft min sympati, og jeg var gerne gået med på gaden i solidaritetsdemonstrationer. Men virkeligheden er, at en forhøjet grundløn til personalet i sundhedsvæsenet vil resultere i nedskæring af medarbejdere.”
Nej igen, Sabrina. Du tænker, eller i det mindste lader som om du kan tænke, som en ægte højrefløjspolitiker, i lige linie fra Mussoulini og Hitler til Breivik. Hvis lønnen stiger skal der ikke skæres i medarbejderne, så skal bevillingen øges. Det kan give højere skatter, ja, og intet skræmmer en lille modbydelig højrefløjspopulist mere, men en lønstigning betyder rent faktisk at regionerne skal finde flere penge. Ikke at de bare skærer en procentdel af de ansatte.
Hvis du læser mit, forhåbentligt, simple svar som selv du skal kunne tage til dig, så vil du se at lønstigningen skulle give flere kolleger og bedre arbejdsforhold. Må vi så antage at du fra i dag vil gå på gaden i solidaritet med sygeplejerskerne, eller var det bare popularitetsretorik som I er så glade for på den modbydelige højrefløj?
“Det er altså borgerne, der igen bliver ofre, idet færre medarbejdere vil resultere i endnu længere ventetid“.
Nej, “ofrene” bliver de stakler der skal arbejde under dit lederskab hvis du bliver valgt ind i regionsrådet. Himlen forbyde det. Og de ofre der er lige nu er sygeplejerskerne, som lider under at være kraftigt underbetalt, og fortsætter ansøgerantallet til uddannelsen med at falde bliver borgerne også ofre, det er korrekt. Men ikke af den grund du påstår.
“Der bør være plads til lønforhøjelser efter kompetencer og mulighed for opkvalificering, men ikke på bekostning af sygeplejerskernes kerneopgave.”
Hvad i alverden mener du her? Det er så rendyrket ævl at selv ikke Rasmus Pølledan ville sætte sit navn på det. Hvordan kan en lønforhøjelse efter kompetence gå ud over sygeplejerskernes kerneopgaver? Hvordan kan en opkvalificering gå ud over deres kerneopgave? Medmindre du regner enhver form for fravær, kurser/ferie og deslignende, som ting der går ud over deres kerneopgave. Men forklar dig endelig hvis du er i stand til det, for her vrøvler du bare for at virke som om du sympatiserer med pøbelen (sygeplejerskerne).
Det der kan trøste mig er, at Fredericia er belemret med Karsten Byrgesen, ligeledes fra Neue Byrgerliches, men det er ikke den eneste by der har en ægte politiker af format som Pernille Vermuth, Esbjerg har også en. Vi er ikke alene.