De fascinerende love.

§81 c i straffeloven må siges at være en interessant lov. Der er en række paragraffer nævnt i denne lov, og hvis de overtrædes i en skærpet straf-zone, kan straffen forhøjes med op til det dobbelte. Det vil sige at en forbrydelse der har en straframme på op til 4 år kan give op til 8 års straf hvis den begås i denne skærpede straf-zone.

Det giver jo mening på en eller anden måde. Det der ikke giver mening er at et mordforsøg er meget værre i en sådan zone end i gaden ved siden af. Når vi nu har denne paragraf, kunne politiet så ikke indføre skærpet straf-zone i Danmark? Jeg mener, hvis der er et skyderi på offentlig vej, eller privat vej, eller i et hjem eller hvor som helst, så vil jeg da hellere have at gerningsmanden får dobbelt straf fra starten, uagtet hvilken zone der skydes i.

Hvis lovene er for milde, som de der har indført §81 c helt tydeligt mener, hvorfor så nøjes med at hæve straffen i enkelte områder i et begrænset område? Er 10 skyderier i Bogense meget værre (ifølge straffen dobbelt så slemme) som et skyderi i hver af 10 forskellige byer? Eller er 10 skyderier på Nørrebro dobbelt så slemt som 3 på Nørrebro, 3 i Sorø og 4 i Roskilde?

Hvis der har været en del skyderier på A-gade og politiet derfor indfører skærpet straf-zone, hvorfor er et nyt skyderi i A-gade så værre end end et nyt skyderi i B-gade som ligger lige udenfor politiets zone? Er det mere ufarligt derude? Går det mindre ud over nogen i B-gade fordi det ikke er en skærpet straf-zone? Virker det mindre utryghedsskabende fordi det er B-gade, og der har ikke været skyderier før, det har altid været 20 meter derfra, i A-gade?

Der er simpelthen ingen logik i dette, men kunne vores kære politikere (ordet skrives med mest mulig foragt) ikke sørge for at indføre denne magiske zone indenfor hele Danmark?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.