Der er styr på det hele.

Rigspolitiet vil gerne gøre nye, nyttige ting, såsom ansigtsgodkendelse. Og det er overhovedet ikke fordi det kunne bane vejen for mere ansigtsgenkendelse, snarere tværtimod.

https://www.dr.dk/nyheder/politik/politiet-vil-skifte-mennesker-ud-med-computere-i-jagten-paa-svenske-kriminelle-i

Ifølge rigspolitichef Thorkild Fogde skal danskerne dog ikke frygte “eksempler fra Kina” med kameraer i gadebilledet og overvågning i realtid.

Hvad skete der sidst selveste rigspolitichefen manglede lovhjemmel til en handling? Han lod sine betjente fortsætte, da han havde en formodning om at det skete ville blive lovligt senere. Så hvorfor skulle man stole på ham denne gang?

– Hvis vi kan få noget elektronik, der hjælper os til at kigge det her materiale igennem på en time eller på to, så kommer vi foran, og så kan vi måske ransage den lejlighed, hvor de opholder sig, og anholde de kriminelle, siger han.

Lige præcist. Og hvis den overvågning der er opsat ikke er helt lovlig, så er den der kun for at forhindre forbrydelser, så man skal ikke frygte noget hvis man ikke har noget at skjule. Den har man ligesom hørt før, og er der først ansigtsgenkendelse i brug er det som regel meget besværligt at få det fjernet igen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.