Du vil elske ideen, for du kan ikke undgå den.

DR har nyheder.

https://www.dr.dk/nyheder/kultur/snart-kraever-det-et-login-se-drs-programmer-drtv-bliver-foerst-godt-naar-man-logger

Det kan godt være at du ikke mener du skal logge ind, men det kommer. Og du vil nyde det, for det siger DR du vil. Allerede nu kan man vælge at logge ind, men –

– I dag er det omkring fem procent af danskerne, der er logget ind, og dermed er det 95 procent, der går glip af nogle af de her funktionaliteter, siger direktøren for Strategi og Brugere i DR.

Det siger lidt om hvor populært det er, for hvis det var genialt tror jeg da de fleste ville logge ind. Frit valg er sådan noget modbydeligt noget, mener både DR og politikerne tilsyneladende.

“- Vi har ikke behov for at indsamle en masse personlige oplysninger. Først og fremmest er det adfærden inde på DRTV, der gør, at vi kommer til at kende dine præferencer bedre over tid.

Lige præcist. Vi vil ikke snage, men vi gør det lige lidt alligevel. Og lige nu sælger vi ikke dine oplysninger.

– DR har jo ingen interesse i at sælge dine data, men samtidig skal DR forsikre danskerne om, at deres data bliver beskyttet, og at der er en gennemsigtighed i forhold til, hvad data bruges til af DR.

– Men afhængigheden af de store techgiganters infrastruktur er der jo alligevel, for eksempel Apple-tv eller Googles Chrome. Det er en balancegang, siger hun.

De andre gør det, så må vi altså også! Den dårligste undskyldning i verden, oftest brugt af folk der godt ved at de gør noget dumt og forkert, men ikke vil hænges ud alene. Godt gået, DR.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.