De små guldkorn

Danmarks måske mest kompetente sociolog nogensinde, Henrik Dahl, har været på pizzeria. Ud over at han nok skulle have mad, fik han lov at tænke sit, for tanker er toldfri. Og nu da han endelig havde en tanke, skyndte han sig at skrive dem ned til BT, fordi han så gerne vil belemre andre med hans visdom og små guldkorn. Tankerne blev så ikke længere toldfri da han skrev dem ned, men Danmarks måske mest kompetente sociolog nogensinde, Henrik Dahl, er typen der dømmer folk for at købe en pizza, for så tænker de ikke på vægten. Jeg gætter på at han, for at føle den retfærdiges harme, ofte står og køber pizza. Ikke fordi han kan lide pizza, bevares, men for at holde øje med pøbelen. For at dømme dem. Og hvis de så nogensinde skulle spørge ham til råds om noget, så kan han belære dem, kan han.

https://www.bt.dk/blogs/klar-laest-en-pizza-nr.-15-og-en-coke-zero-sagde-kunden-foran-mig-i-koeen-jeg-kunne

Danmarks måske mest kompetente sociolog nogensinde forundres over at man kan bestille en pizza og en coke zero. Det er jo ligemeget med sukkerfri sodavand når pizzaen nu er så usund. Et argument der går igen og igen hos Liberal Saxo Bank. “Nej nej, vi skal ikke bruge lige så meget tid på kontrol af skattebetalinger for firmaer eller banker, den offentlige sektor er for stor og vi mangler penge, men når man ser på helheden er der ingen grund til at kradse skatter ind. Folk snyder alligevel med sociale ydelser”.

Denne tankerække, eller hvad vi nu skal kalde den, fører ham så via pizza og sukkerfri sodavand over i skolen.

“Hvis de obligatoriske test er colaen, er dagligdagen i skolen pizzaen.”

Det må vi sige om Danmarks måske mest kompetente sociolog nogensinde, det er nogen utroligt unikke betragtninger han kommer med. Der er ikke mange andre som ville drage disse sammenligninger.

Det der gør det helt fantastisk er hvordan han så slutter af med “Ønsker du at holde vægten, eller ligefrem at tabe dig, er det altså pizzaen, du skal se på.” Fantastisk tænkt af Danmarks måske mest kompetente sociolog nogensinde. Køber du en pizza er det fordi du kun kan fokusere på at holde vægten eller tabe dig, det er en form for råb om hjælp. Et råb kun Danmarks måske mest kompetente sociolog nogensinde hører, men det er ikke unormalt. Jeg har indtryk af at Danmarks måske mest kompetente sociolog nogensinde hører mange ting ingen andre hører.

For ligesom at komme pynt på kagen er der en større udredning om hvad der er galt med skolen i dag. Det er hans tanker omkring dette, hvis de folk der har noget at skulle have sagt omkring det har brug for råd.

Et par enkle gode råd til Danmarks måske mest kompetente sociolog nogensinde :

Du er i folketinget. I beslutter hvad der skal ske med skolen. Den bliver ikke bedre hvis I konsekvent skærer ned på alt indenfor det offentlige. Og er du overbevist om at du har en god ide, så snak med dine partifæller. Du har tydeligvis glemt at dit parti sidder på undervisningsministerposten. Eller fortrængt det. Det forsøger vi andre ofte.

Hvor er det dog nemt at komme med indspark til hvordan tingene skulle være, i stedet for rent faktisk at lave et forslag til at styrke folkeskolen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.