Når børn leger.

Det er altid kært når børn leger, især hvis de leger at de er voksne, for eksempel hvordan man er på et kontor osv. Der er ingen tvivl om at de er klar over nogen ting vedrørende et kontor, og lykkeligt uvidende om andre ting. Men det er da kært.

Mindre kært er det når Liberal Saxo Bank leger almindelige borgere. Simon Emil, manden der bruger sin sparsommer fritid på at skrive smædebreve om sine formænd når han tilfældigvis lige er rejst til USA, så han kan vente med at svare til han ser ‘folkestemningen’, er ude med sine ideer om hvordan almindelige danskere lever.

https://politiken.dk/debat/debatindlaeg/art6498027/Sig-farvel-til-myten-om-manglende-opbakning-i-dagpengesystemet

Han leger at han ved hvorfor danskerne er i en a-kasse, og hvor meget man kan få for pengene. Trods tidligere reformer er, ifølge barnet ingen kan nå (Simon Emil), 70% af de 25-59 årige i en a-kasse. Når de er det, trods forringelser og udhulning, så er det et tegn på at de synes om reformerne, og reformerne har hjulpet med at få mange i job.

Jamen Simon Emil da, skulle vi så ikke hjælpe vores folketingspolitikere lidt med at komme videre når de træder ud af politik? Hvis det du skriver er rigtigt, så er det jo skidt at man ikke har halveret eftervederlagsperioden for politikere, og sat beløbet ned til dagpengesatsen som er nok til alle andre.

Vil du, som ansvarlig politiker (undskyld nødløgnen, han er hverken ansvarlig eller politiker), medvirke til at fastholde politikerne i ledighed fordi der er en lang periode med eftervederlag, og vil du risikere at de skal føle sig fremmedgjorte overfor andre når de ikke kan få dagpenge?

Lad mig prøve at nå barnet som ingen andre kan nå : Kære Simon Emil, vil du være så venlig at prøve at tænke lidt over et par ting jeg nævner her?

Tror du opbakningen til dagpengesystemet er stor fordi dagpengene er så lave at nogen vil risikere at miste hus eller lejlighed når de kommer på dagpenge, eller tror du opbakningen er stor fordi dagpengene trods alt er bedre end kontanthjælp?

Tror du opbakningen til dagpengesystemet er stor fordi folk kan se at de har et sikkerhedsnet som hjælper dem hvis de bliver ledige, eller fordi de trods alt kan lade deres børn gå til en smule fritidsaktiviteter, i modsætning til hvis de var på kontanthjælp?

Begge eksempler kaldes at vælge det mindste af 2 onder. Det er ikke en positiv ting, det er en nødvendighed.

En sidste ting, Simon Emil : Tænk lidt over hvordan dit eget budget ser ud til hverdag. Hvad du bruger penge på, hvad du laver, hvad du sparer op. Og så forestil dig din hverdag på dagpengesats som alle andre. Hvad ville du fortsat gøre i din hverdag, og hvad ville du være nødt til at skære væk? Ville du være glad og støttende omkring dagpengesystemet fremfor det ækle eftervederlag der fastholder dig i ledighed?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.