Henrik er bange.

Henrik er den i artiklen medvirkende Henrik Sahlholdt Nielsen. Og Henrik er sikkert en rigtig flink fyr der kan lide naturen, men han er ikke bekendt med de komplicerede begreber som statistik og risikovurdering.

https://www.b.dk/nationalt/henrik-bor-i-naerheden-af-mindst-10-ulve-det-er-en-utryghed-jeg-ikke-kan-forsvare

Henrik lever i Vestjylland, og er jæger. Nu er han også kendt for at have filmet ulvehvalpe, og da de har været tæt på hans hus er han ikke længere tryg på sine børns vegne.

“Alligevel bekymrer ulvenes tilstedeværelse i Henrik Sahlholdt Nielsen. Torsdag i sidste uge havde en voksen ulv forvildet sig ud af skoven og luntede rundt 200 meter fra familien Sahlholdt Nielsens hus, hvilket har fået hans kone til at overveje, om deres børn skal have lov til selv at cykle ned til naboen fremover.

“»Jeg frygter ikke som sådan for voksne menneske, men for de familier med børn, der færdes i statens skove for at samle svampe og hygge sig. I vores nabolande er der flere mennesker, der er blevet angrebet af ulve, og jeg bryder mig ikke om, at den risiko er til stede. Det er en utryghed, jeg ikke kan forsvare overfor min familie.«” ”

Men Henrik forstår ikke rigtig at han måske skulle lære om risikovurdering først. 208 mistede livet i trafikken i 2016. Mange flere fik alvorlige skader. Men ingen døde af ulveangreb. Og ingen kom til skade. Ikke i Danmark, ihvertfald. Her skulle viden om risikovurdering være gavnlig, for Henrik skulle ikke være utryg ved at lade børnene cykle rundt hvis der blot var ulve omkring dem. Det er så biler istedet for, og de er reelt farlige for børn og andre.

Statistik kunne også være gavnligt for Henrik. Statistisk set er der ligeså mange mennesker der er dræbt af faldende meteorer i Danmark som der er folk der er dræbt af ulveangreb. Så vil Henrik montere meteor-skjold på børnenes cykler?

Det er ok at være bange på sine børns vegne. Men hvis Henrik nogensinde har fået en fartbøde, som man typisk får fordi man ikke forstår at man udsætter andre for større fare når man kører hurtigt, så er han en dobbeltmoralsk hykler. Og uanset om han har fået en fartbøde eller ej, så vil han gøre sig selv og sine børn en tjeneste ved at lære om risici og hjælpe sine børn med at navigere i en farlig verden hvor ulve rangerer meget lavt på listen over ting de skal passe på.

Jeg anbefaler Henrik og andre nervøst anlagte personager at læse den glimrende rapport som Martin Desholm skrev i 2013.

http://www.ulvetracking.dk/docs/6.pdf

Og kom så ud og lær dine børn at værdsætte naturen, Henrik.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.