Vi forstår det ikke.

Det årlige mantra fra politikerne. Det er en fast tradition at når de mest utroværdige brancher kåres, er politikerne i top. Og hvert år forstår de det ikke, og nu vil de gøre noget ved det. De mener selvfølgelig at de vil forsøge at beholde deres topplacering.

“‘S STILLER 3 SKRAPPE KRAV TIL HAVBRUG: Det skal ikke være miljøet, der bærer risikoen. Der skal være nultolerance over for lakselus. Og mere forskning i bedre miljøteknologier til at gøre havbrugene mere bæredygtige. Jeg stiller på vegne af Socialdemokratiet i dag 3 skrappe krav til Esben Lundes lovforslag om havbrug. Jeg er glad for, at Dansk Folkeparti bakker op.”

Sådan stod der på Simon Kollerups facebook side den 28 . april. Simon er måske nok en kniv, men ikke en af de skarpe i skuffen. Det der gør det lidt specielt er at Simon Fjollerup er fødevareordfører for Socialdemokratiet, hvilket gør at man må formode at han udtaler sig bare en lille bitte smule på vegne af Das Partei. Lidt ligesom man må antage at Henrik Ass Larsens våde drømme om australsk flygtningepolitik er en smule officiel politik for Das Partei, selv når han vakler rundt i en kæmpe brandert på valgaftener.

Fjollerup er meget præcis i sin skrivelse. Det er ikke forslag eller ideer han kommer med (han skal ikke have skyld for at komme med ret mange ideer, så det er ingen overraskelse), men krav. I politiker kredse er ‘krav’ et ord med mange forskellige betydninger. Hos Liberal Saxo Bank er ‘krav’ ofte sidestillet med ‘en rød streg i sandet’, som ofte betyder ‘Imaginære Folketingsvalg’ og ‘Svagpisseri’. Hos Socialdemokratiet er ‘krav’ så tydeligvis ensbetydende med ‘giv mig et par likes på Facebook før vi ændrer mening igen’.

Nu, efter mindre end 2 ugers afventen, kom betydningen af ‘krav’ så i denne omgang, og atter betød det ‘svagpisseri’. Nu mener Fjollerup ikke længere at Dansk Flokkeparti vil være med, så nu er det ligemeget med de forslag han selv fremlagde. Loven er ikke god nok, men for at vise deres mod og standhaftighed vælger Fjollerup og kollegaerne fra Das Partei at stemme for. Kun for at vise deres stærke modstand mod loven.

For hvorfor skal man dog ikke have lov til at pisse på miljøet med Fjollerup, som det nye gameshow på Folketingskanalen forventes at komme til at hedde? Hvad betyder lidt havmiljø fra eller til, og hvorfor skulle man lære af alle havdambrugene i Sverige, hvor man har set hvor meget de forurener. Forurening er en menneskeret, ihvertfald ifølge Das Partei. Retfærdighedsvis skal det siges at det samme gælder den ækle højrefløj, men det er ligesom ikke noget nyt.

Mindre end 14 dage tog det Fjollerup at skrive 2 modsatrettede meldinger på sin facebookprofil, Das Partei’s yndlings-slagmark når det gælder politik eller mangel på samme. Og så undrer de sig over at deres troværdighed ikke når Kurt Thorsens ditto til sokkeholderne.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.