Som Saxo Bank

Henrik Ass Larsen, blå politiker fra Liberal Saxo Bank på besøg i Socialdemokratiet, har en hel del at sige når politikere mener at politikere får for meget i løn og pension.

Nu er Henrik Ass så ikke en ‘mand’ der er kendt for at være særlig intelligent, rød eller fornuftig. For hans store problem er godt nok ikke politikernes pensioner og løn, de er da passende indtil de kan hæves. Eller rettere, bemærk hvordan han svarer når han bliver spurgt om lønnen er rimelig. Han gør det samme som en del andre politikere, nemlig konstaterer at den nu engang er på X antal kroner. Som om andre har truffet beslutningen, og han vil ikke forholde sig til det fordi han ikke kan ændre det. Pointen her er at han rent faktisk -kan- ændre det hvis han vil, for vore folkevalgte er så heldige at de selv kan vedtage deres løn hvis der er flertal for den.

Men de modbydelige røde lejesvende der insisterer på at politikernes løn er for høj? De skal bare tie, når Henrik Ass har vigtigere ting at bekymre sig om.

“- Vi kan konstatere, at der i øjeblikket er en del folketingsmedlemmer, som synes, at de bliver bebyrdet af et alt for højt vederlag og en for høj pension,”, siger Henrik Ass.

Hans meningsfælle, Søren Spade fra Venstre, kendt som ‘farmand her’ når han omtaler hvor et eventuelt ansvar skal placeres (undtagen når det rent faktisk skal placeres, naturligvis), har samme ideer og tanker.

“- For nu at være direkte: Når man hører debatten, kender hykleriet ingen grænser. Man står på talerstolen og tuder over at ens vederlag er for højt og pensionen er for høj”, siger Søren Spade.

Helt ærligt, svar nu direkte og fra hjertet begge to : Er lønnen, inklusive goder, pensioner og fryns, rimelig for danske politikere? Ikke et vævende svar, ikke et svar hvor I lader som om I ikke kan ændre det, så I accepterer det nødtvungent. Er den rimelig?

Husk på, at mange i folketinget kan overkomme byråd og/eller regionsråds arbejde ved siden af. Er det fordi det er et fuldtidsjob at sidde i folketinget? Er det fordi de har fri 71 minutter hver dag, men gør et fantastisk stykke arbejde i folketinget, byrådet og/eller regionsrådet? For når så mange som er tilfældet kan overkomme flere af disse stillinger, så undrer det at andre folketingsmedlemmer kan kalde det et fuldtidsjob eller hævde de næsten aldrig har fri.

Når nu både Henrik Ass og Søren Spade udtaler sig som de gør, så undrer man sig over en enkelt ting. Hvor er det hykleriske i at ville sætte lønnen og/eller pensionen ned for folkevalgte? Når I selv kommer med ‘ideer’ er det forslag, når andre gør er det hykleri? Er det hyklerisk at forsøge at ændre noget man synes er forkert når man har muligheden for det, eller er det hyklerisk at lade som om man er nødt til at acceptere sin løn fordi man ikke kan ændre på det, på trods af at man kan?

De kunne begge gøre sig godt i Liberal Saxo Bank, der har man megen erfaring med at pisse på andre så længe man selv har sit på det tørre.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.