Vand er vådt!

Der er folk der knokler med opgaver der er meget vigtige. I flæng nævnes brandmænd, ambulanceførere, politi og flere andre. Der er folk der knokler med opgaver der er vigtige, det være sig håndværkere, sagsbehandlere eller buschauffører. Så er der politikere, der ikke knokler synderligt meget, og heller ikke laver noget særligt vigtigt, i betragtning af at det de mest udtaler sig om er hvordan ‘de andre’ laver fejl. Og så er der Michael Rosholm fra Aarhus universitet og Charlotte Hansen fra Væksthusets Forskningscenter…..

Michael og Charlotte har lavet banebrydende forskning, der kan få helt op til 10% af kontanthjælpsmodtagerne i arbejde. Ja, der kommer ikke arbejde til dem, men de kan gøre dem klar til at påtage sig arbejde. De er simpelthen kommet frem til 7 punkter der skal gennemføres, og så sker magien ligesom bare.

“Charlotte Hansen betegner selv resultaterne som “helt vildt banebrydende nyt””, lidt på samme måde som Anders Mæhmuelsen mener han er den mest kompetente udenrigsminister i mange år.

“Kontanthjælpsmodtagerne skal lære at “mestre” deres helbredsproblemer.”.

“Viden om arbejdsmarkedet”.

“Troen på rent faktisk at kunne bestride et job”.

Dette er blot tre af de nærmest magiske parametre der skal opfyldes for at få denne mængde pjækkerøve i arbejde. De intensive studier har vist at folk der er syge og ikke kan ‘mestre deres helbredsproblemer’, det vil sige enten blive raske eller lære hvordan de lever med dem, har svært ved at arbejde. Ja, faktisk viser studierne at selv blandt raske mennesker er helt op til 90% af sygefravær forårsaget af sygdom som den arbejdsramte ikke har lært at mestre.

Viden om arbejdsmarkedet er utrolig vigtig, viser det sig. Man skal ligesom være klar over at der er et arbejdsmarked, hvad kravene er indenfor de forskellige jobs, og finde et job man har evnerne til at administrere. Hvorfor der ikke er nogen der har tænkt denne revolutionerende tanke før er helt ubegribeligt.

Og ikke mindst troen på rent faktisk at kunne bestride et job. Hvis man ikke tror på det, kan det være svært at beholde et job, eller blot at få et job.

Der har gennem tiderne været mange studier af utrolig ligegyldighed. Hvem husker ikke studiet i Harry Potter’s sind, som skulle forklare hvorfor han ikke var blevet bitter af at bo i et skab under trappen. Men Charlotte og Michaels studier slår et par enkelte rekorder i total ligegyldighed.

Vi vil med afslappet holdning afvente deres næste studie, som rygter siger vil være at be- eller afkræfte at vand er vådt når det er i flydende form….

Citater venligst udlånt fra BT : http://www.bt.dk/politik/ny-forskning-kan-hjaelpe-ti-procent-ud-af-kontanthjaelp

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.