Skolepengene tilbage.

Australien er et land der altid virker så jovialt og hyggeligt, med en masse folk der hedder Bruce og øl i rigelige mængder. Men deres forskere bør tydeligvis have deres skolepenge tilbage, for de har intet lært.

Man har et stort problem med karper, som nærmest har invaderet en stor flod ved navn Murray River. De formerer sig hurtigt, ødelægger floden og man må forestille sig at de nærmest kravler på land og tæver ænderne, sådan som Australien reagerer. Løsningen er dog fundet, og den er søreme testet igennem 7 år nu. Karpe-pest. En sygdom man udvikler kunstigt og slipper løs, som så skal udrydde karperne. Og forskerne er dygtige, for de garanterer at denne virus aldrig bliver farlig for andre, og aldrig breder sig.

Det kan godt være der ikke er mange australiere der tænker over det, men en virus muterer ret ofte, det er et af de kendetegn der er på virus. Hvordan vil man sikre sig at andre karper ikke dør? At virus ikke spreder sig? At virus ikke muterer og bliver farlig for andre, eksempelvis mennesker, men også husdyr. Australien er blevet et bindegalt land, og bør fjernes fra resten af verden.

Overdrivelse fremmer forståelsen, vil nogle af verdens højreorienterede sige. “Teknologi kan ikke slå fejl, og forskerne ved hvad de laver”.

Prøv engang at søge på følgende ord, og læs lidt om hvad de betyder :

Nilaborre og Viktoriasøen

Myxomatose

Agatudser

Så kan man se hvor meget styr på sygdommer og naturen vi har.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.