Jeg gør det altså! Om lidt. Måske.

Breaking news : Bornholms borgmester, Winnie Grosbøll, lukker sin vandhane. Der er for meget vand i den, og hun må erkende at vand man køber hos en købmand man kan se er meget bedre og medfører meget mere høflighed end blot at købe vandet hos et forsyningsselskab.

Eller var det facebook hun lukkede for? Man kan komme lidt i tvivl, både om hvad hun på et tidspunkt ville lukke for, men også hvorfor det dog er en nyhed. Ville det være en nyhed hvis borgmesteren ikke længere ville købe haribo lakrids af en eller anden årsag? Næppe. Men facebook….Det er det vigtigste overhovedet, så det er breaking news hvis der var et enkelt menneske der tillod sig ikke at anvende dette vidunderlige medie. Men nu lukker hun så for sin profil. Senere idag, altså. Måske. Tror hun.

Men det er så den ene side af det. Den anden side er måden denne politiker så vælger at lukke ned for sit brug af facebook. Man gør det via facebook, sandsynligvis for mediedækningen. En diskret politiker er en politiker uden mulighed for genvalg, siger overtroen. Men “senere i dag lukker jeg min profil”. For Winnie skal nemlig lige se om det er den rette beslutning hun træffer. Og for at få svar på dette er hun nødt til at lukke sin profil senere så folket kan sende hende de likes der hver dag fortæller hende om hun gør det rigtige. For selvom “facebook dræner hende for energi’ er det jo fysisk umuligt for mennesker idag simpelthen at lukke ned for facebook, uden mulighed for at se om folk ‘liker’ beskeden om det eller ej.

Lur mig om ikke lille Winnie afventer en hel masse likes og rygklappere der fortæller hende at hun gør en forskel, og ‘hvis alle anstændige menneske forlader facebook bliver det kun værre’. Så kan Winnie, med ryggen rank og 2000 likes i rygsækken, sige at hun blev ‘overtalt’ til at blive på facebook.

Kære Winnie. Bliv på facebook, forlad facebook, had facebook eller elsk facebook. Men hvis dit forhold til facebook er alt der definerer dig i medierne (udover ‘folke’mødet hvor samfundets spidser kan mødes), så skal du nok overveje dine egne gerninger og din egen energi fremfor hvad der sker på facebook.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.